ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, December 28, 2008

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

(Αντιγραφή από άρθρο του Γιάννη Μαρίνου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 28/12/2008)
[Το αναπαράγω, πρόλο που δεν συμφωνώ συχνά με τις απόψεις του κ. Μαρίνου, διότι οι απόψεις του φοιτητού εκφράζουν - απεικονίζουν την κοινωνία μας.... νομίζω). Για όσους δεν διάβασαν το Βήμα/ το άρθρο.
"Έχουμε πλατύτερους δρόμους, αλλά στενότερες αντιλήψεις. Ξοδεύουμε πολλά και έχουμε λίγα. Αγοράζουμε πολλά, αλλά απολαμβάνουμε λίγο. Έχουμε μεγαλύτερα σπίτια και μικρότερες οικογένειες. Περισσότερες ανέσεις, αλλά λιγότερο χρόνο. Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερο λογικούς ανθρώπους. Περισσότερη γνώση, μα λιγότερη κρίση. Έχουμε πολλούς ειδήμονες, αλλά περισσότερα προβλήματα. Πολλαπλασιάσαμε τα υπάρχοντα μας και μειώσαμε τις αξίες. Μιλάμε πολύ, αγαπάμε σπάνια και μισούμε συχνά. Μάθαμε νε εξασφαλίζουμε τα προς το ζην, αλλά δεν μάθαμε να ζούμε. Προσθέσαμε χρόνια στη ζωή μας, αλλά όχι ζωή στα χρόνια μας. Φτάσαμε ως το φεγγάρι, αλλά δυσκολευόμαστε να διασχίσουμε ένα δρόμο, για να συναντήσουμε τον γείτονά μας. Κατακτήσαμε το διάστημα και χάσαμε το δικό μας πλανήτη. Διασπάσαμε το άτομο, αλλά όχι και τις προκαταλήψεις. Έχουμε υψηλότερα εισοδήματα, αλλά χαμηλότερες αξίες. Ζούμε στην εποχή των υψηλών κερδών και των ρηχών ανθρώπων. Υπάρχουν περισσότερα τρόφιμα, αλλά χειρότερη διατροφή. Κτίζουμε πολυτελή σπίτια, αλλά διαλύουμε την οικογένεια. Η βιτρίνα της ζωής μας φαίνεται πλούσια και γεμάτη. Η αποθήκη της όμως είναι έρημη και άδεια".
Μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι λέει αλήθειες? Όμως υπάρχει και η αισιόδοξη άποψη : Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΞΙΕΣ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

No comments: