ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, January 7, 2014

Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

"Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το τρένο και εξαφανίστηκε" (Εκδόσεις Ψυχογιός,  Αθήνα 2013.  Συγγραφέας: Jonas Jonason.  Μετάφραση : Γρηγόρης Ν. Κονδύλης) που διάβασα σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ένα,  πρωτότυπης μορφής, αστυνομικό (κατά μία έννοια) μυθιστόρημα...., με πλοκή τέτοια που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος δεν σταματά την αναγνωση αν δεν φτάσει στο τέλος.....Γεμάτο από έξυπνο χιούμορ αλλά και σάτιρα, ανατροπές και...απρόοπτα, είναι ένα .....διασκεδαστικό βιβλίο...., απολαυστικό με την πλήρη έννοια της λέξης! 
Η υπόθεση του βιβλίου : Ο Άλαν Κάρσον, που περιμένει τα γενέθλια των 100 χρόνων του....,  στο γηροκομείο, για το οποίο ετοιμάζεται εκδήλωση με καλεσμένους τους επισήμους της περιοχής, αποφασίζει να.....αποδράσει : πηδάει από το παράθυρο και ζει μια απίστευτη περιπέτεια, τόσο γεμάτη από απρόοπτα με συνεχή ....δράση,  με....suspense...., με επαφή με εγκληματίες, με .......χρήματα εκατομύρια...., που για κάποιον άλλο θα ήταν μια περιπέτεια όχι μόνο μοναδική αλλά και....απίστευτη! Όμως ο Άλαν δεν ....εντυπωσιάζεται,  διότι  έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, δράση, ταξίδια σε όλο το κόσμο, επαφές με τους ηγέτες όλου του κόσμου και ο ρόλος του ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη της ....παγκόσμιας ιστορίας, καθώς επηρέασε τις αποφάσεις των ισχυρών του 20 αιώνα....Αυτή η τόσο περιπετειώδης και ἀκρως ενδιαφέρουσα ζωή του Άλαν,  παρουσιάζεται με ένα αριστοτεχνικό....flush back τρόπο από τον συγγραφέα!
Πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο.... Προσωπικά μετά το...."Νυχτερινό Τρένο για τη Λισσαβόνα" είναι το πρώτο που .....κυριολεκτικά απόλαυσα διαβάζοντας τις 480 σελίδες του μέσα σε 3 μέρες....!

4 comments:

anagnostria said...

Το διαβάζω τώρα και το απολαμβάνω. Τρομερά έξυπνο, διασκεδαστικό αλλά και με βάση ιστορικά γεγονότα. Χρειάζεται όμως αίσθηση του χιούμορ για να το απολαύσει κάποιος.

Ἅ λ ς said...

καλή χρονιά με υγεία!!

100 χρονών και δραπετεύει ε; Κυριολεκτική ή μεταφορική η απόδραση;

maxforeigner said...

Κυριολεκτική απόδραση Ειρήνη...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛ´Η ΧΡΟΝΙΑ...!

maxforeigner said...

Κίκα, αν το διαβάσει κάποιος / κάποια και πει πως δεν του/ της άρεσε..... Ε τί να πω!!!