ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Saturday, August 21, 2010

ΑΜΕΡΙΚΗ - ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΙ
Συνοψίζοντας και αναλογιζόμενος τί άλλο θα μπορούσα να αναφέρω για τα όσα είδαμε - διαπιστώσαμε τις λίγες μέρες που κράτησε το ταξίδι στην Αμερική, νομίζω πως θα πρέπει να προσθέσω την αίσθηση του σεβασμού των νόμων και του αισθήματος της ασφάλειας που εισπράτταμε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Η ταχύτητα των αυτοκινήτων στους αυτοκινητοδρόμους σε καμιά περίπτωση δεν υπερέβαινε το όριο ! 70 μίλια ήταν το όριο, περίπου 90 χιλιόμετρα. 
- Στην ενημέρωση που μας έκανε ο αρχηγός του γκρουπ, μας είχε τονίσει πως πρέπει να σεβόμαστε απολύτως τους νόμους διότι δεν εξαιρείται κανένας, ξένοι ή τουρίστες δεν αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από την αστυνομία και εύκολα μπορεί κανείς να συλληφθεί ή να πληρώσει πρόστιμο αν παραβιάσει τους νόμους ή τον Κ.Ο.Κ.
Η φωτο εδώ, δείχνει αγροτική περιοχή των Amis.

                                                                        Το Καπιτώλιο
                                          Έφηβοι Amis σε επίσκεψη τους στην Φιλαδέλφεια
- Επίσης υπάρχει η αίσθηση, ότι υπάρχει σεβασμός γενικότερα, μεταξύ των πολιτών. Δεν είδαμε περιφράξεις των σπιτιών στις επαρχιακές πόλεις, οι αυλές συνορεύουν χωρίς κανένα ... κάγκελο ή  οποιοδήποτε άλλο φραγμό. Κανένας όπως φαίνεται δεν σκέφτεται να ... "φάει" λίγο από το γειτονικό οικόπεδο (στην Ελλάδα, αν ένα οικόπεδο μείνει χωρίς περίφραξη, σε λίγα χρόνια εξαφανίζεται! Οι γείτονες το "τρώνε" σιγά - σιγά).
                               "Κάστρο" - Ιδιωτική κατοικία στις παρυφές τις Νέας Υόρκης

- Τελειώνοντας τη περιγραφή του ταξιδιού σκέφτομαι πως οι γενικές  εντυπώσεις μου από αυτό,  είναι θετικές. Οι Η.Π.Α. είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία πολιτισμών αφού οι κάτοικοι της προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Οι πόλεις έχουν κάθε μια τους εντελώς διαφορετική μορφή και τρόπο ζωής. 
- Θάθελα επίσης να πω πως πολύ θα επιθυμούσα να ξαναβρισκόμουν στη Ν . Υόρκη για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Διότι, σε αυτή τη πόλη είναι άπειρα τα όσα μπορεί κανείς να δει - επισκεφθεί - ακροαστεί - απολαύσει κλπ κλπ. Ίσως,  να μας δοθεί η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε. Να προσθέσω μόνο, πως δεν θα ήθελα - δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μια τόσο μεγάλη και πολύβουη πόλη, αλλά μόνο μια ολιγοήμερη επίσκεψη , αν μπορούσα, θα ήθελα να κάνω.

3 comments:

Meropi said...

Κι εγώ θα θελα να ξαναεπισκεφθώ τις ΗΠΑ, ίσως το κάνω του χρόνου, αν είμαστε καλά.
Πρόσεξα κι εγώ ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν περιφράξεις σε πολλά σπίτια, ούτε καν παραθυρόφυλλα. Η θεία μου μένει στο Ν.J., όπου ουσιαστικά βρίσκονται τα προάστια της Ν.Υ. Στο σπίτι της (μονοκατοικία) δεν έχει περίφραξη, ούτε κάγγελα στα παράθυρα. Τη ρώτησα αν έπεσε ποτέ θύμα διάρρηξης και μου απάντησε πως ΟΧΙ, ποτέ. Εδώ τέτοιου είδους μονοκατοικίες θα τις παραβίαζαν συνέχεια.

maxforeigner said...

Έχεις δίκαιο Μερώπη. Μου είπε φίλος που ρώτησε τον αδελφό του (που μένει στο Νιου Τζέρσεϋ), πώς ξέρουν ποια είναι τα όρια του οικοπέδου τους, του απάντησε.. " ε κάπου εδώ.." δείχνοτας του ένα ενδιάμεσο σημείο μεταξύ των αυλών με το γκαζον τους! Δεν θα ... σκοτωθούν για 2 εκατοστά οικοπεδου, όπως συχνά γίνεται σε μας. Σέβονται ο ένας τον άλλο.

Ζήνα Λυσάνδρου said...

Φίλε Μάκη,

χάρηκα πάρα πολύ για τη γνωριμία μας. Μου άρεσε η παρουσίαση της Αμερικής που έκανες και συμφωνώ στα πιο πολλά σημεία. Κι εμένα μου αρέσει πολύ για τουρισμό η Αμερική, δεν ξέρω, όμως, αν θα μου άρεσε να ζω συνέχεια με το κλίμα και την οικονομική κρίση. Ακόμη, όσους Έλληνες και νά' χεις γύρω σου, πάντα είναι ξενητιά.

Πολλούς χαιρετισμούς στη Γεωργία και στο επανιδείν!
Καλό χειμώνα και η Παναγιά μαζί σας.