ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Thursday, November 19, 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η (φορολογική) αδικία μένει. Τα ελλείμματα συνεχώς (αντί να μειώνονται) διογκώνονται! Και πάντα καλούνται να τα πληρώσουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν! Η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών αγωνίζεται κάθε μήνα, να τα καταφέρει έτσι ώστε τα έξοδα του να μην υπερβούν τα έσοδα του... και πολλές φορές δεν το επιτυγχάνει! Κι όμως κάθε χρόνο η φορολογική πολιτική αυτούς ... κυνηγά. Γιατί είναι η εύκολη λύση.
-Σήμερα (20/11/2009) οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδα αφιερωμένα στη φοροδιαφυγή των μεγαλογιατρών. Μα όλοι σχεδόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν... Πόσοι (πέραν των μεγαλογιατρών) εκδίδουν νόμιμες και πραγματικές αποδείξεις "Παροχής υπηρεσιών"? Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ κλπ, πλήθος επαγγελματιών είτε δεν εκδίδουν καθόλου αποδείξεις, είτε εκδίδουν εικονικές. Και στις περισσότερες περιπτώσεις με τη σύμφωνο γνώμη του καταναλωτού... Και αυτό συμβαίνει, διότι ο καταναλωτής έχει άμεσο όφελος που μπορεί να ξεκινά από λίγα Ευρω και να φτάνει ακόμη και σε 1000 ή και 2000 Ευρω, ανάλογα με το συνολικό ποσό, ως απακόλουθο της μη καταβολής (ή της μειωμένης καταβολής) του ΦΠΑ.
-Ερώτηση : σε ποια περίπτωση θα απαιτούσε ο καταναλωτής να πάρει απόδειξη νόμιμη και στο πραγματικό ποσό? ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΕΠΙΠΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ. Μια απλή λύση, που θα έπιανε ίσως όλους όσους φοροδιαφεύγουν...
-Επίσης, αν εφαρμοζόταν πραγματικά - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ", θα ήταν εύκολο να βρεθούν πολλοίβ(ή και όλοι) από τους φοροδιαφεύγοντας.... διότι δεν είναι δυνατόν κάποιος που δηλώνει μηνιαίο εισόδημα π.χ. 1000 Ευρω, να έχει και να συντηρεί πολυτελές αυτοκίνητο (ή και αυτοκίνητα!!), να διαθέτει (εκτός μεγάλου σπιτιού μόνιμης κατοικίας) μεγάλο εξοχικό με κήπους κλπ. ή κότερο κλπ κλπ. Αυτά.

1 comment:

phlou...flis said...

άρα μάλλον δεν το θέλουνε αυτό. Δεν τους ενδιαφέρουμε εμείς αλλά οι μεγαλογιατροί