ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Friday, September 18, 2009

ΑΠΟΡΙΕΣ....

Αντιγραφή από τηνιστοσελίδα in.gr τα παρακάτω και πιο κάτω οι δικές μου απορίες...

"Τουρμπίνες στη Βόρεια Θάλασσα
Η Δανία εγκαινιάζει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

Associated Press
Η τεράστια εγκατάσταση θα αποδίδει ισχύ 2,3 MW
Κοπεγχάγη




Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, μια εγκατάσταση με 91 ανεμογεννήτριες που καταλαμβάνει έκταση 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Βόρεια Θάλασσα, 30 χλμ από τις δυτικές ακτές της Δανίας.

Το πάρκο Horns Rev 2 θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, ανακοίνωσε η δανική εταιρεία ενέργειας Dong Energy. Οι ανεμογεννήτριες, κατασκευής της Siemens, έχουν συνολική ισχύ 2,3 Megawatt.
μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.

Είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική εγκατάσταση τόσο ως προς τον αριθμό των ανεμογεννητριών όσο και ως προς την έκταση, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Horns Rev 2, κόστους 469 εκατ. ευρώ, είναι το ένατο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στη Δανία από το 1991.

Στα εγκαίνια παρέστη ο ο πρίγκιπας της Δανίας Φρέντερικ καθώς και η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Κόνι Χεντεγκαάρντ, η οποία σημείωσε ότι το έργο «επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιου πρωταθλητή της αιολικής ενέργειας».

Οι ανεμογεννήτριες καλύπτουν σήμερα το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία. "

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις


Απορώ, γιατί στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει γίνει εκμετάλλευση της ηλιοφάνειας και των ανέμων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί (ή και μηδενισθεί) το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ποιος ή ποιοι λόγοι υπάρχουν, ώστε οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο να μην λαμβάνουν μέτρα προς το σκοπό αυτό, αλλά αντίθετα να προβάλλουν εμπόδια σε όποιον θέλει να εγκαταστήσει, π.χ. φωτοβολταϊκά για ιδιωτική εκμετάλλευση, κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του σπιτιού του.....κλπ.

2 comments:

phlou...flis said...

Εκπληκτικό έργο, το διάβασα και δίκαιες οι απορίες σου

maxforeigner said...

Kαλημέρα Φλου..φλη, από τη ... Λευκωσία. Ας ελπίσουμε ο (σύμφωνα με τα προγνωστικά) νέος πρωθυπουργός, να κάνει πρέξη τις υποσχέσεις για πράσινη ενέργεια. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...