ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, July 19, 2009

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Ένα βιβλίο καλό, πολύ καλό είναι το 4ο μυθιστόρημα της Ελένης Τσαμαδού (Ψυχογιός) που όταν το αρχίσει κανείς δεν το αφήνει από τα χέρια του πριν το τελειώσει. Με μεγάλη "μαεστρία" η συγγραφέας, ξεδιπλώνει μια ιστορία μυστηρίου, μέσα στην οποία περιλαμβάνονται και σημαντικές πληροφορίες (για τους νεότερους), υπενθυμίσεις για τους μεγαλύτερους, σχετικά με ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας. Ιστορίες αγάπης ξεδιπλώνονται παράλληλα με ιστορίες προδοσίας. Ιστορίες που ξεκινούν πριν από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και που φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας.
-- Δεν συνηθίζω να γράφω λεπτομέρειες της υπόθεσης ενός βιβλίου που έχω διαβάσει για δύο λόγους : ο ένας είναι διότι δεν είμαι εξειδικευμένος για να κάνω λογοτεχνική κριτική βιβλίων (απλά εκφράζω την άποψη μου σε γενικές γραμμές κι αν μου άρεσε ή όχι), και ο άλλος λόγος είναι το ότι δεν μου αρέσει να περιγράφω με λεπτομέρειες την υπόθεση ενός βιβλίου, διότι ο ίδιος, όταν έχω διαβάσει λεπτομέρειες τέτοιες, δεν έχω τη διάθεση να διαβάσω το βιβλίο.....
-- Νομίζω = πιστεύω πως η αγαπητή κα Ελένη Τσαμαδού, πέτυχε και στο 4ο βιβλίο της. Τα προηγούμενα της, μου άρεσαν επίσης πάρα πολύ και τα συνιστώ στους γνωστούς και φίλους.

2 comments:

Eleni Tsamadou said...

Aγαπητέ Μike,
Xαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε και τούτο το βιβλίο μου και δεν σε απογοήτευσα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που ξέρω πως πηγάζουν από την καρδιά σου. Να είσαι καλά.
Χάρηκα που περάσατε ωραία στη Ρωσία, είναι ένα ταξίδι που αξίζει να κάνε κανείς, για μας μάλιστα τους Ελληνες που η σχέση με το ‘ ξανθό γένος‘ είναι ιδαίτερη.

maxforeigner said...

Καλημέρα αγαπητή Eleni. Επειδή μου άρεσε το... διαφημίζω, όπως και τα άλλα σας βιβλία. Νάστε καλά να μας χαρίσετε κι άλλες ευχάριστες ώρες ανάγνωσης!