ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, February 17, 2009

Τhe Secret, To Μυστικό

Το Μυστικό (ΡΟΝΤΑ ΜΠΕΡΝ-RHONDA BYRNE, Λιβάνη) ανήκει στα ευπώλητα βιβλία. Οι ορθολογιστές και οι λογικοί θα το χαρακτήριζαν (πιστεύω) "βιβλίο για αφελείς". Σκοπός του βιβλίου η αποκάλυψη του Μυστικού που όποιος το κατέχει μπορεί να πετύχει ό,τι θέλει στη ζωή του. Και το μυστικό είναι να είναι πάντα αισιόδοξος, να σκέπτεται θετικά, να οραματίζεται ότι ήδη έχει αυτά που επιθυμεί, να είναι ευγνώμων προς το Σύμπαν κλπ. Δεν διαφέρουν πολύ οι απόψεις που εκφράζονται σ ' αυτό από τις απόψεις των θρησκειών, με τη διαφορά πως στο Μυστικό υποστηρίζεται πως ο άνθρωπος ο ίδιος είναι ένας Θεός. Με λίγα λόγια απλά θα έλεγα πως λέει πως πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Πιστεύω πως το βιβλίο βοηθά πολλούς ανθρώπους, φτάνει να θέλουν να βοηθηθούν. Η επιτυχία του βιβλίου μάλλον οφείλεται στην απελπισία στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί άνθρωποι (παρόλη την ευμάρεια που υπάρχει ακόμα..., η κρίση τώρα θα μας επισκεφθεί, δεν ξέρουμε ακόμα τί μας επιφυλάσσει το αύριο). Το σίγουρο είναι πως η συγγραφέας και οι εκδοτικοί οίκοι (σε όσες χώρες έχει εκδοθεί το βιβλίο) κάνουν χρυσές δουλειές. Το βιβλίο αυτό (αλλά και πολλά παρόμοια),έχει παγκόσμια επιτυχία.

3 comments:

cook said...

λοιπον αυτου του ειδους τα βιβλια δε μπορω να τα διαβασω...ισως ειναι αυτο που ειπες...οταν εισαι σε μαυρη απελπισια ψαχνεις...μα δε νομιζω πως ουσιαστικα μπορουν να σε βοηθησουν...πρεπει να αλλαξει ο τροπος σκεψης και αυτο δε γινεται με ενα βιβλιο...ενα μονο βιβλιο τα εχει καταφερει μεχρι τωρα...αυτο που περιεχει τον Λογο του Θεου...εκει ναι...πολλα μπορει να βρει καποιος και να τον στηριξουν νια να αλλαξει...

maxforeigner said...

Καλημέρα cook. Eυχαριστώ για το σχόλιο. Τα βιβλία αυτού του είδους αυτό προσπαθούν να κάνουν, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης. Σώζεται όμως όποιος θέλει να σωθεί.. Και η διδασκαλία του Χριστού βασικό στόχο είχε την αλλαγή του τρόπου σκέψης (έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ), αλλαγή στο πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή γενικά κλπ κλπ.

anagnostria said...

Το βλέπω διαρκώς στα βιβλιοπωλεία, αλλά αυτού του είδους βιβλία, μετά που διάβασα αρκετά, έπαψαν πλέον να με ενδιαφέρουν. Και βοηθούν αυτούς που...δεν έχουν ανάγκη τη βοήθειά τους.