ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Saturday, January 3, 2009

ΒΙΒΛΙΑ

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα έχει τίτλο "Για να δει τη θάλασσα". Συγγραφέας η Ευγενία Φακίνου (Εκδόσεις Καστανιώτη). Αρκετά καλό μυθιστόρημα, όχι βέβαια αριστούργημα, απλώς "διαβάζεται". Έχω διαβάσει και άλλα βιβλία της Φακίνου. Νομίζω ότι είναι στο ίδιο στυλ γραμμένα, ένα λίγο σουρλεαλιστικό στυλ. Αναφέρεται σε μια γυναίκα που έχει χάσει τη μνήμη της και τυχαία βρίκεται να εργάζεται ως μαγείρισσα σε μια μικρή ταβέρνα, όπου μέσα από τις οσμές και τις γεύσεις επαναβρίσκει σταδιακά τη μνήμη της. Περιγράφονται πολλά φαγητά, ίσως οι συνταγές να έχουν ενδιαφέρον για όσους/όσες μαγειρεύουν. Επειδή η καταγωγή της γυναίκας είναι η Σύμη, οι συνταγές όπως φαίνεται είναι νησιώτικες, τέτοια φαγητά συνηθίζονται περισσότερο στα νησιά, παρόλο που σήμερα, με τις ποικίλες και πολυάριθμες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά κρίνω πως είναι ένα ενδιαφέρον μεν βιβλίο, δεν θα χάσει όμως και πολλά κάποιος/όποιος δεν το διαβάσει.

2 comments:

Roadartist said...

Γεια και από το blog σου :)

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο που λες..δε το έχω διαβάσει.. Πολύ μου αρέσει όμως να αφιερώνω χρόνο στο να χάνομαι στις σελίδες και στο κόσμο ενός βιβλίου.. Το βρίσκω πολύ μαγικό!!

maxforeigner said...

Καλημέρα roadartist (είμαι πολύ .. πρωίνός τύπος). Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Το βιβλίο που ανέφερα δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολύ καλό. Αντίθετα, αυτό που διαβάζω τώρα, "Οι αλήθειες των άλλων", του Θέμελη, φαίνεται πάρα πολύ καλό. Ακόμα στην αρχή είμαι, αλλά .. "η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται..."