ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, March 3, 2008

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με αφορμή το "γλυκύτατο" σχόλιο του ... Χρυσόστομου", στη προηγούμενη μου ανάρτηση (σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστώ, γιατί και τα αρνητικά σχόλια βοηθούν, πολλές φορές και περισσότερο απ' ότι τα καλά), θα ήθελα (για όσους επισκέφτονται το blog αυτό) να τεθεί σαν θέμα συζήτησης :"Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος/κάποια δημιουργεί μια ιστοσελίδα". Γιατί γράφουμε όσοι γράφουμε? διεκδικούμε μήπως "δάφνες" συγγραφέως? γράφουμε απλά για να εκφράσουμε τις όποιες απόψεις - σκέψεις μας? μήπως γνωρίζει κανείς, όταν πρωταρχίσει να γράφει, ότι θα τα διαβάσει κάποιος τα όσα και ό,τι γράφει? και ποια η σημασία του αν κάποιοι διαβάζουν-παρακολουθούν την ιστοσελίδα ή όχι? μήπως υπάρχει μια γενικότερη ανάγκη επικοινωνίας στην εποχή μας, λόγω της απομόνωσης που βιώνουμε σήμερα, απομόνωση που απλώνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλο το κόσμο? Μήπως για όλους τους ανωτέρω λόγους και άλλους που δεν μπορώ να σκεφτώ?

9 comments:

Anonymous said...

Mike
ο Χρυσόστομος είναι άλλος ένας που κρύβεται πίσω απο την ανωνυμία του και θεωρεί οτι δικαιούται έτσι να προσβάλλει...και μετά θα βγει και θα φωνάζει για την ελευθερία των bloggers που κάποιοι πάνε να της βαλουν λουκέτο...μόνοι μας βγαζουμε τα ματακια μας λεω εγώ κι υστερα κατηγορουμε τους αλλους....

γιατί αρχισα τa blogs...μόνο για να επικοινωνήσω,ήθελα να βρω κι άλλους που τους συναρπαζουν τα ιδια πραγματα και να ανταλλάξω ιδέες...ομολογώ οτι ο τρόπος που σκεφτόμαστε για κάτι δείχνει φορές διαφορετικός όταν τον βλέπεις να γράφεται κι αυτό ήταν πάντα μια δυσκολία για μενα...από την άλλη δενβ υποχρεώνουμε κανενα να μας διαβασει...αυτό που καθορίζει πολλές φορές την ομορφια μιας ανρτησης δεν είναι τοσο το περιεχόμενο όσο η αύρα αυτού που το γράφει και το πόσο θέλει να μοιραστεί μεσα από τις λέξεις κομμάτια της ψυχής του...

Mike said...

Ευχαριστώ Cook για το σχόλιο σου. Συμφωνώ γενικά με όσα αναφέρεις.
Ξεκίνησα να γράφω χωρίς να γνωρίζω αν κάποιος/κάποιοι θα διάβαζαν τα γραφόμενα μου. Μου αρέσει οπωσδήποτε η επικοινωνία με ανθρώπους που ζουν ίσως και στην άλλη άκρη του κόσμου.
Aν επισκεφτώ κάποιο blog και δεν μου αρέσει απλούστατα δεν το ξαναεπισκέφτομαι. Ούτε κρίνω ούτε κατακρίνω κανένα... (ποιος είμαι για να δικαιούμαι να απορρίψω οποιονδήποτε?)

phlou...flis said...

Οπως έγραψα σε μία από τις αναρτήσεις μου... "Γράφω στα ιστολόγιά μου και δε με ενδιαφέρει κιόλας αν θα τα διαβάσει κανείς ή ακόμα κι αν τα διαβάσει, έχει δικαίωμα να μην τα ασπαστεί και να διαφωνήσει, εγγράφως μάλιστα".
Αυτό και μόνο, το να γράφω, με ικανοποιεί.
(http://phlou.blogspot.com/2008/02/blogger.html)
Την καλησπέρα μου

Mike said...

Phlou...flis, συμφωνώ (και ευχαριστώ). Με αυτή την έννοια με "ενόχλησε" η κριτική του Χρυσόστομου. Δεν υποχρεώνεται κανένας να διαβάσει ή να παρακολουθεί κάποιο blog. Αν όμως υπάρχουν κάποιοι με τους οποίους ερχόμαστε σε επικοινωνία μέσα από τα blogs, όχι μόνο δεν πειράζει αλλά αντίθετα ευχαριστεί.

anagnostria said...

Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ που μας παραπέμπεις. Πότε όμως θα μάθεις να βάζεις λινκς;

Mike said...

Σχετικά με τα links παρόλο που εφαρμόζω τις οδηγίες.... δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Στην ιστοσελίδα έχω βάλει κάποια blog, τώρα όσο και να προσπαθώ άλλα δεν μπορώ να προσθέσω...(???). Επίσης στο blog της Τσαμαδού δεν μπορώ να μπω, στα κινέζικα μου το εμφανίζει!

EKT said...

Είναι γιατί αγαπώ το κινέζικο φαγητό, αγαπητέ Mike απόψε μάλιστα που βρίσκομαι στη Λευκωσία πρόκειται να το τιμήσω δεόντως. Μη στενοχωριέσαι για τα αρνητικά σχόλια και αυτά χρειάζονται, είναι ίσως το αντίβαρο για να κρατάμε ισορροποία, Εγώ πάντως σε ευχαριστώ για την τόσο καλή γνώμη σου και χαίρομαι κάθε φορά να σε διαβάζω για όσα ωραία γράφεις.
ΕΚΤ Ελένη

Mike said...

ekt..ευχαριστώ για το ωραίο και χιουμοριστικό σχόλιο σας. Καθυστερημένα το είδα... καθυστερημένα απαντώ... Δεν στενοχωριέμαι για τα αρνητικά σχόλια, απλά διερωτώμαι...τί λόγους έχει κάποιος να ασχολείται με θέματα και ανθρώπους για τους οποίους έχει αρνητική άποψη... Βέβαια έχει ο καθένας το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, και καταλαβαίνω πως όποιος δημοσιοποεί τις απόψεις του υπόκειται και σε κριτική, αλλά το να κοιτά κάποιος και να ενδιαφέρεται να διαβάζει και να κριτικάρει τα γραφόμενα όσων δεν εκτιμά..... καταντά (νομίζω) μαζοχισμός....

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色