ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, February 24, 2008

Νυχτερινό τρένο

"Νυντερινό τρένο για τη Λισαβόνα", έχει τίτλο το βιβλίο που διαβάζω τώρα (Πασκάλ Μερσιέ, Ψυχογιός).Εχοντας διαβάσει τη σχετική κριτική της anagnostria, άρχισα να το διαβάζω περιμένοντας να με συγκλονίσει αμέσως. Στην αρχή νόμισα πως θα απογοητευθώ. Προχωρώντας όμως, σε κάποια σελίδα (δεν ξέρω τώρα σε ποια) σαν μια αστραπή που σε κατασκότεινη νύχτα φωτίζει, και βλέπει κανείς που έχει χάσει το δρόμο του, όλο το χώρο γύρω του και προσανατολίζεται, έτσι ακριβώς κι εγώ "είδα" ξαφνικά και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η πραγματική απόλαυση της ανάγνωσης ενός βαθειά φιλοσοφικού (αλλά όχι δύσκολου) βιβλίου. Και αυτό μάλλον είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που κάνουν το βιβλίο αυτό πάρα πολύ καλό. Το ότι, δηλαδή, φιλολογεί-φιλοσοφεί με τρόπο τέτοιο που μπορεί να διαβαστεί χωρίς διακοπή. Η ικανότητα αυτή του συγγραφέα κάνει το βιβλίο αυτό μοναδικό. Φιλοσοφικό λογοτεχνικό μυθιστόρημα, αυτός ο χαρακτηρισμός νομίζω του ταιριάζει. Φράσεις όπως :"Το βουβό θρόϊσμα ενός χώρου που είναι ξέχειλος από παγωμένο χρόνο" βρίθουν μέσα σ'αυτό το βιβλίο.

Για περισσότερα - αναλυτικότερα όσον αφορά την υπόθεση μπορεί κανείς να ανατρέξει στο nagnostria.blogspot.com και στις τελευταίες αναρτήσεις του 2007.

3 comments:

anagnostria said...

Ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ Mike, για την αναφορά. Για μένα είναι από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα εδώ και πολύ καιρό. Δεν έμαθες ακόμα να βάζεις links; Δεν είναι καθόλου δύσκολο και ευχαριστώ την Άννα που με έμαθε. Αν θέλεις θα σου στείλω μέιλ με οδηγίες.

Mike said...

Παρακαλώ. Όχι δεν ξέρω πώς να βάζω inks, αν μπορείς στείλε μου τις οδηγίες στο μέϊλ.
(περιμένω και κρίσεις για το ... νέο ΠΡΟΕΔΡΟ...)

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色