ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Friday, September 21, 2007

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ.... ΒΙΒΛΙΑ

"ΤΟ ΝΗΣΙ", είναι ο τίτλος του βιβλίου που διαβάζω τώρα. Έχω φτάσει λίγο περισσότερο από τη μέση των 500 σελίδων του βιβλίου. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον τόσο ως προς τη θεματολογία του όσο και ως προς τη πλοκή του.
"Η Αλέξις λαχταρά να μάθει το παρελθόν της μητέρας της Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ'ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ'αυτήν θα μάθει την αλήθεια. Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειας της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμένο νησί της Σπιναλόγκας - την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της, όπως και τη διάλυση της οικογένειας της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη .... ".
-- Αυτά, αναγράφονται στο οπισθόφυλλο-εξώφυλλο του βιβλίου. Συγγραφέας : VICTORIA HISLOP (Bραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα-British Book AWARDS). Εκδόσεις : Διόπτρα. Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος.

3 comments:

anagnostria said...

Τι σύμπτωση! Το ίδιο διαβάζω κι εγώ τώρα, μόνο που εγώ μόλις σήμερα το άρχισα.

maxforeigner said...

Αλήθεια? Το τελείωσα προχθές το Σάββατο. Μου άρεσε πολύ γιατί πέρα από την μυθιστορία του... περιέχει πολλές πληροφορίες τόσο για τη ζωή στη Σπιναλόγκα, όσο και για την κοινωνικοοικονομική ζωή της Κρήτης.

Anonymous said...

δεν το εχω διαβασει,αλλα ακουγεται πολυ τελευταια ως τιτλος