ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, August 19, 2007

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Η επιστροφή στην Ελλάδα, μετά από το ταξίδι στις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες, μας επαναφέρει στην Ελληνική πραγματικότητα. Δεν στερείται η Ελλάδα από ομορφιές (έχει πανέμορφες παραλίες, νησιά, βουνά) . Στερείται όμως από ..... καθαριότητα! Η καθαριότητα είναι ένα από τα πρώτα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στις Σκανδιναβικές χώρες (εκτός από την Κοπεγχάγη... που θύμιζε Ελληνική πόλη!Δεν ξέρω αν είναι πάντα έτσι βρώμικη ή αν τα σκουπίδια οφείλονταν στους τουρίστες). Άλλο χαρακτηριστικό είναι τα πολλά και πανέμορφα παλαιά κτίρια (όπως συμβαίνει και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες). Επίσης τα απέραντα πάρκα, με τα νερά, συντριβάνια.... Φυσικά δεν ξεχνά κανείς τα φιορδ.... που για να τα διασχίσεις χρειάζεσαι πολλές-πολλές ώρες.
Η ιστορία των Σκανδιναβικών χωρών είναι μόλις 1000 ετών. Πρόγονοι τους ήταν οι θαλασσοπόροι Βίκιγκς, που πρώτοι αυτοί έφτασαν στην Αμερική!!! πολύ πριν από τον Κολόμβο.
(περισσότερα... λεπτομέρειες σε ...... επόμενη ανάρτηση)

1 comment:

Anonymous said...

Φέτος πάντως συνάντησα την καθαρότερη πόλη στην ελλάδα...το Λεωνίδιο...εκπληκτικό,πιο νοικοκυρεμένη ελληνική πόλη δεν έχω ξαναδεί...και να πεις οτι είναι μεγάλη...