ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, October 27, 2014

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Εμπλουτισμένο e-book, 892 σελ.
Μυθιστόρημα

".........Στα χρόνια του εμφυλίου, του πιο αιματηρού και καταστροφικού πολέμου που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας, δεν υπήρξε ούτε μία οικογένεια που να μην γονάτισε από το δράμα που παιζόταν στις πόλεις, στα χωριά και στα βουνά μας εκείνους τους σκληρούς καιρούς............." αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας στην αρχή του βιβλίου.
           Είναι το πρώτο βιβλίο μιας τετραλογίας, ένα μυθιστόρημα - ιστορία για τον εμφύλιο πόλεμο, που πλήγωσε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος πόλεμος, μέσα από το οποίο παρακολουθούμε την πορεία των μελών τριών οικογενειών (Στάκα, Ελευθεριάδης και Κωνσταντάκη) κυρίως όμως και μέςα απο τα μάτια των τριών ηρωίδων ( Αγγέλα, Μέλπω, Αριάδνη), οι οποίες βιώνουν ατελείωτα βάσανα - ταλαιπωρίες, βιώνουν το βαθύτατο μίσος, βιώνουν σκοτωμούς και δολοφονίες.....
             Μετά από μια αφαιμακτική κατοχή, που οι Γερμανοί άφησαν μια Ελλάδα ημιθανή, έρχεται οι εμφύλιος για να την αφανίσει εντελώς.......
         Ο Παπαθεοδώρου, με στοιχεία και βιβλιογραφικές αναφορές, πείθει τον καλόπιστο αναγνώστη, για την αντικειμενικότητα του στη περιγραφή των γεγονότων που εκτυλίσσονται μέσα από τη πορεία της ζωής των τριών ηρωίδων του.
         Στην ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου, περιλαμβάνονται δύο μικρά video με σχόλια από τον ίδιο τον συγγραφέα, καθώς και πλήθος φωτογραφιών στο τέλος του βιβλίου.
        Εντυπωσιακό βιβλιο.

No comments: