ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, December 16, 2012

1Q84

1Q84

Τελειώνοντας και το 2ο Τόμο του 19Q4 του ΧΑΡΟΥΚΙ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ (Ψυχογιός, 2012) μαγεμένος ακόμη (και σε αναμονή του 3ου βιβλίου της τριλογίας), δεν βρίσκω τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω, όπως θα ήθελα, το περιεχόμενο αυτού του "magnum opous" του συγγραφέα (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο!
Από τις κριτικές εφημερίδων (από αυτές που παρατίθενται στο οπισθόφυλλο) αναφέρω αυτή που με εκφράζει πληρέστερα :  
"Μόλις αρχίσετε να διαβάζετε το 1Q84, δεν θα θέλετε να κάνετε τίποτ' άλλο προτού φτάσετε στο τέλος. Ο Μουρακάμι έχει πολλές αρετές μα το πιο σπουδαίο προτέρημα του είναι ένα σπουδαίο υπερφυσικό χάρισμα να φτιάχνει μια ιστορία με σασπένς. Παρά τη μεγάλη του έκταση, το μυθιστόρημα έχει μια σφιχτοδεμένη πλοκή, δεν είναι καθόλου φλύαρο και ο Μουρακάμι ξέρει πώς να κάνει το διάλογο ακόμα πιο φιλοσοφικό, να γίνεται συναρπαστικός. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αληθινή απόλαυση που χαρίζει αυτό το μυθιστόρημα-ποταμός, και ως αγωνιώδες θρίλερ αλλά και ως συγκινητική ιστορία αγάπης. 
" THE WASHINGTON POST.

1 comment:

Ἅ λ ς said...

καλή συνέχεια για το 3ο βιβλίο. Ελπίζω να είναι καλό το τέλος γιατί πολλες φορές κλείνουν καπως αποτομα οι τριλογιες κλπ..

καλές γιορτες και καλά Χριστούγεννα!!