ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Thursday, October 18, 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ.
Γκιγιέρμο Φεράρα, Μετάφραση Χρύσα Μπαντά, Λιβάνη 2012, Σελ. 428
Το βιβλίο αυτό, το οποίο διάβασα ηλεκτρονικά, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους δεν αποκλείουν την ύπαρξη κάποιου είδους ματαθανάτιας ζωής. Αλλά νομίζω έχει και γενικότερο ενδιαφέρον, διότι συνδέει την σημερινή κατάσταση στη γη (από κοινωνικοοικονομικοπολιτική αλλά και περιβαλλοντική άποψη) με την δράση, ενέργειες, σκοπούς γνωστών - υπαρκτών θεσμών (Μυστική Κυβέρνηση, η Λέσχη Μπίλτερμπεργκ,   Εθνική Λέσχη Τύπου των ΗΠΑ,  διάσημη Περιοχή 51,  πρόγραμμα HAARP,  Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμοσφαίρας των ΗΠΑ, κ.ά) με τις οποίες ενέργειες, προσπαθούν (και το επιτυγχάνουν μέχρι τώρα) να ελέγχουν τους λαούς σε όλο το πλανήτη και να τον επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό ώστε όλος ο πλούτος να συγκεντρώνεται σε πολύ λίγους.... 
Το βιβλίο αρχίζει με παράθεση αποσπασμάτων από τη βίβλο, τον Ησίοδο, το λόγο του Αποστόλου Παύλου επί του Αρείου Πάγου κ.ά. όπου διαφαίνονται απόψεις - θεωρίες - πιστεις σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου. Συνεχίζει με μια γενική περιγραφή του Σύμπαντος και του Ηλιακού μας συστήματος υποστηρίζοντας ότι το ΣΥΜΠΑΝ είναι ζωντανό, οι άνθρωποι είναι κύτταρα ενός ΥΠΕΡΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Αναφέρονται απόψεις αρχαίων σοφών (Δημόκριτος), περίφημων επιστημόνων (Κοπέρνικος), προφητείες των Μάγια περί μεγάλης αλλαγής στο 2012, προφητείες του Νοστράδαμου αλλά και άλλων πολλών (επιστημόνων ή θρησκευτικών ηγετών)  οι οποίες κατά τον συγγραφέα, αποκαλύπτουν μια διαφορετική άποψη για τη δημιουργία του κόσμου..., και οι οποίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός με τις αισθήσεις μας όπως έχουμε καταλήξει να ζούμε....κατακλυζόμενοι από υλικές επιθυμίες και κυνηγώντας μόνο υλικά αγαθά (σ'αυτό τον τρόπο ζωής μας σπρώχνουν όλοι όσοι έχουν συμφέροντα, όσοι θέλουν να έχουν και να αυξάνουν το κεφάλαιο τους).  Αυτές  όλες τις απόψεις και θεωρίες, οι εκπρόσωποι των  πιο πάνω αναφερόμενων θεσμών, είτε απορρίπτουν παντελώς, είτε τις διαστρεβλώνουν με τρόπο που να παραπλανούν τους λαούς.
Η πλοκή του βιβλίου έχει αστυνομική χροιά και πλοκή. Ο Αχιλλέας Ευαγγέλου, γνωστός αρχαιολόγος, τηλεφωνεί από την Αθήνα στο φίλο του Αδάμ Ρούσο, σεξολόγο, που ζει και εργάζεται στη Ν. Υόρκη,  καλώντας τον επειγόντως να έρθει στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να του πει περισσότερα στο τηλέφωνο, παρά μόνο ότι έκανε μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη. 
  Ο πατέρας του Αδάμ, Νίκος Ρούσος, αρχαιολόγος...είχε εξαφανισθεί μυστηριωδώς πριν από χρόνια, λίγο πριν ανακοινώσει σημαντικές ανακαλύψεις!  Το έργο του ανέλαβε να συνεχίσει ο φίλος του Αχιλλέας Ευαγγέλου. Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο Αδάμ παίρνει μήνυμα στο κινητό του, από τη κόρη του Ευαγγέλου, Αλεξία, που τον πληροφορεί ότι ο πατέρας της εξαφανίστηκε. Η ιστορία εξελίσσεται με την προσπάθεια τους, αφενός να τον βρουν και αφετέρου να βρουν στοιχεία για την ανακάλυψη του. Ταυτόχρονα, πράκτορες και ...τσιράκια των εκπροσώπων πολιτικών, οικονομικών  και θρησκευτικών θεσμών που έχουν αναφερθεί πιο πάνω, κάνουν τα πάντα για να τους εμποδίσουν.
Προσπάθησα με όσο λιγότερα λόγια μπορούσα να δώσω μια εικόνα του περιεχομένου του βιβλίου. Η πλοκή και οι εξελίξεις, οι ανατροπές και η ζωντανή περιγραφή, ιδιαιτέρως δε το τέλος, καθιστούν το βιβλίο αυτό αρκετά ενδιαφέρον. Μου άρεσε.

2 comments:

Ζήνα Λυσάνδρου said...

Καλησπέρα, Μάκη
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το βιβλίο που μας προτείνεις. Μας ενημέρωσες αρκετά καλά για το περιεχόμενό του.

Λυπήθηκα που δεν καταφέραμε να βρεθούμε, όσο ήσουν στην Κύπρο. Την επόμενη φορά.

Και μια ερώτηση: Γιατί οι φωτογραφίες μου δεν βγαίνουν με πλαίσιο μέσα στο κείμενο;

Mike said...

Καλησπέρα Ζήνα. Δεν είχα πολλές μέρες στη Κύπρο... Ελπίζω να έρθω για περισσότερες με τη Γεωργία την επόμενη φορά. - Δεν ξέρω για τις φωογραφίες, ίσως από τις ρυθμίσεις θα το δεις. - Εκανα ένα νέο ιστολόγιο για να αναρτώ μόνο βιβλία εκεί, όμως δεν μου ανήρτησε αυτό το τελευταίο, δεν ξέρω γιατί. Το νέο μου ιστολόγιο λέγεται bookdiavasma.blogspot.com