ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, January 10, 2011

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ?

Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ της Κυριακής (9 - 1ου - 2011)

1. Λευτέρης Παπαδόπουλος (Στιχουργός), για τους νέους στη σημερινή κατάσταση :
 "Σήμερα οι νέοι μεγαλώνουν σε καλύτερες συνθήκες, μαθαίνουν περισσότερα γράμματα, δεν τους λείπει τίποτε. Αλλά νιώθουν ότι είναι σε ένα χάος. Οι αθλιότητες της πολιτικής μας μάς έχουν φέρει εδώ. Ζούμε μια τραγική κατάσταση, μέσα σε συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών, οι οποίοι μας έφθασαν εδώ. Έμαθαν τον κόσμο να κάνει κομπίνες για να γλυτώσει κάποια λεφτά και ο κόσμος συνήθισε. Γίναμε η χώρα με τους χειρότερους ανθρώπους. Το επίπεδο του λαού έπεσε πολύ χαμηλά. Ο κόσμος δεν είναι αυτός που ήταν, έγινε χειρότερος. Και αυτόν τον κόσμο, τον χειρότερο, τον εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί που τον δημιούργησαν. Και ο νέος βλέπει μπροστά του ένα χάος, φοβάται : τί θα κάνει, πώς θα ζήσει? Έπρεπε να έχουμε αντιδράσει πιο νωρίς"

2. Στέλιος Μάϊνας (ηθοποιός) σε ερώτηση τί τον εξοργίζει :
 "Με εξοργίζουν οι πολιτικοί που πενήντα χρόνια έχτιζαν ένα πελατειακό κράτος και τώρα ανακάλυψαν ότι είναι διεφθαρμένο και θέλει γκρέμισμα. Με εξοργίζει η ανηθικότητα του ψηφοφόρου που μετακομίζει από στέγη σε στέγη σύμφωνα με το ποιος θα διορίσει το "δικό του" παιδί. Με εξοργίζουν οι σκαφάτοι και τζιπάτοι, που τα δικά τους χρήματα κοιμούνται ήσυχα και ασφαλή στις Ευρώπες ενώ οι δικές μας οικονομίες μιας ζωής κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή στην Ψωροκώσταινα, παλεύοντας μπας και τη σώσουνε και σωθούμε κι εμείς...Με εξοργίζει να βλέπω κορνιζαρισμένα και απαξιωμένα τα πτυχία και τα διδακτορικά των άνεργων παιδιών μας που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Με εξοργίζουν οι ανάγωγοι και οι αγενείς. Κυρίως όμως με εξοργίζει αυτό το χαρακτηριστικό μας, υπεύθυνο για τα επιτεύγματα αλλά και τις κακοδαιμονίες μας, που συνοψίζεται σε τρία μονάχα γράμματα : ΕΓΩ".

3. Γιώργος Αμυράς (Δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων) σε παρόμοια ερώτηση :
" Αγανακτώ με όσους οδηγούς περνάνε με κόκκινο φανάρι, οι οποίοι γίνονται όλο και περισσότεροι και επιθετικότεροι. Αγανακτώ με τη Δημοτική Αστυνομία η οποία μένει απαθής μπροστά στο παρεμπόριο, το οποίο έχει πνίξει την πόλη και τις μικρές οικονομικές εστίες της.... Αγανακτώ γιατί παρά τα τόσα σκάνδαλα δεν έχει μπει στη φυλακή ούτε ένας υπουργός ή διοικητής οργανισμού. Αγανακτώ με τις συμφωνίες "κυρίων" - τα καρτέλ - στις γαλακτοβιομηχανίες και στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Αγανακτώ γιατί γνωρίζω όλο και περισσότερους νέους που δεν έχουν καν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι θα πει εργασία..........."

Τα πιο πάνω, είναι μερικά από τα πολλά και διάφορα, τα οποία χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.

5 comments:

Ζήνα Λυσάνδρου said...

Μάκη, καλημέρα.

Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή μου και διάβασα τη νέα σου ανάρτηση που με προβλημάτισε. Πραγματικά, λυπούμαι για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μια από τα ίδια, όμως, δεν είναι και στην Κϋπρο;

Πιστεύω ακράδαντα ότι πίσω από την οικονομική κρίση κρύβεται η πνευματική κρίση, η κρίση αξιών, ο εξευτελισμός και ο διασυρμός των ιερών και οσίων μας.

maxforeigner said...

Καλημέρα Ζήνα. Ναι, δίκαιο έχεις. Από εκεί ξεκίνησε. Η έλλειψη πραγματικής παιδείας = μόρφωσης, με την ευρύτερη έννοια, οδήγηση στην απαξίωση = εξευτελισμό κάθε αρχής και κάθε αξίας. Η Κύπρος, ως γνήσιο ... τέκνο, ακολουθεί και αντιγράφει τη ... μητέρα. Είχε όμως ένα καλό που το διατηρεί νομίζω. Καλύτερη διοίκηση και λιγότερη γραφειοκρατία. Επίσης καλύτερο έλεγχο της ... τροχοφόρου κίνησης.

Ἅ λ ς said...

μα δεν μπορω να καταλαβουμε γιατι το ψαχνουμε τοσο.. ΕΜΕΙΣ φταιμε, μονο ΕΜΕΙΣ..

εμεις τους ψηφιζουμε, εμεις βολευομαστε, στη δημοτικη αστυνομια για να μπεις θες μεσον αρα και παλι εμεις.. ολα για το ΕΓΩ. και λενε στους νεους να ξεσηκωθουν.. εσυ τι εκανες οταν ησουν νεος; τιποτα, ακολουθησες τους μεγαλυτερους, οπως θα κανουμε και μεις, γιατι μας εχουν μαθει πως πρεπει να υπακουμε για να βολευτουμε.. Να και οι παραταξεις, να και τα 15μελη, ηδη απο μικρη ηλικια μεσα στο θεμα.. μην ξεφευγουμε...!

maxforeigner said...

Eιρήνη, σε καταλαβαίνω γιατί είσαι πολύ μικρή και αντιδράς όπως αντιδράς. Αλλά είναι σαν να συμφωνείς με τον Πάγκαλο! Δηλ. δεν φταίνε οι πολιτικοί που εξυπηρετούν=κάνουν τα ρουσφέτια, αλλά οι πολίτες που τα ζητούν! Συζητάμε... αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?

Ἅ λ ς said...

και αφου η κοτα κανει το αυγο αλλα και το αυγο την κοτα, βλεπουμε ολα ειναι φαυλος κυκλος.
Ο παγκαλος (χωρις το κυριος μπροστα) μιλησε ετσι επειδη τον συμφερει.
Εμενα ομως που δε με συμφερει κατηγορω και τους πολιτικους που μας εκμεταλλευονται μα τρελαινομαι με τους συμπολιτες μας που τους δινουν τροφη και βολευονται παντου, πουλιουνται και προκαλουν ο,τι προκαλουν χωρις να τους νοιαζει για ολους τους αλλους...
Φταινε οι πολιτικοι μα φταιμε κ μεις ας αναλαβουμε καποτε τις ευθυνες μας ολοι μας!