ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, August 17, 2010

AMEΡΙΚΗ 7

Στη φωτο επάνω βλέπουμε τη τοπική ξεναγό μας στη Φιλαδέλφιεια, που προς μεγάλη μας έκπληξη μας υποδέχτηκε με στολή της εποχής της ανεξαρτησίας. Μας εξήγησε πως εκείνη τη μέρα (8η Ιουλίου) γιορτάζει η Φιλαδέλφεια την εξαγγελία - εκφώνηση του κειμένου της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α., η οποία συντάχθηκε την 4η Ιουλίου του 1776 (που είναι και η εθνική γιορτή των Η.Π.Α.) αλλά εκφωνήθηκε ενώπιον του λαού την 8η Ιουλίου. Έτσι φανήκαμε τυχεροί που "πέσαμε" αυτή την ημερομηνία στη Φιλαδέλφεια, όπου γινόταν η αναπαράσταση της εκφώνησης της διακήρυξης. Μας μοίρασαν μάλιστα σε μεγάλες σελίδες την ανακήρυξη μαζί με σημαιούλα των Η.Π.Α.
- Στη 2η φωτο, είναι το άγαλμα, που φέρει τον τίτλο "THE SIGNER", προς τιμή αυτού που υπέγραψε τη προκήρυξη (που είναι ο λαός των Η.Π.Α.)
  - Στη 3η φωτο, βλέπουμε το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας.
- Εδώ βλέπουμε την καμπάνα της Ανεξαρτησίας, η καμπάνα που κτύπησε για να ανακοινωθεί - εξαγγελθεί η ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας . Όπως παρατηρούμε, η καμπάνα ράγισε, και διατηρείται ως αξιοθέατο, διότι συνδέεται άμεσα με την ημέρα της Ανεξαρτησίας.

- Η Φιλαδέλφεια είναι μια πολύ ωραία και γραφική πόλη, με χαμηλά κτίρια, ήσυχη (καμιά σχέση με Ν. Υόρκη). Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα των Η.Π.Α.

3 comments:

Meropi said...

H Φιλαδέλφεια είναι δηλαδή κάτι σαν το Ναύπλιο το δικό μας.

maxforeigner said...

Ναι, αλλά δεν βρίσκεται παραθαλάσσια που είναι το Ναύπλιο. Έχει ωραία πάρκα, πολύ όμορφα παλιά σπίτια ή που φαίνονται παλιά, διότι διατηρούν τη παλιά αρχιτεκτονική κλπ.

evelina said...

Σίγουρα το ευχαριστήθηκες το ταξίδι σου .Μαζί με σένα και εμείς…Εύχομαι να κάνεις γρήγορα κ άλλο ταξίδι ,εκεί που θέλεις εσύ και να το απολαύσεις περισσότερο. Εγώ απλά σ ευχαριστώ για την ωραία ξενάγηση που μας έκανες και τις όμορφες φωτό που έβαλες .Περιμένω μια ανάρτηση με περισσότερες φωτό από τα μέρη που πήγες.. Καλό σου βράδυ Μιχάλη