ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, August 16, 2010

ΑΜΕΡΙΚΗ 4

Τη 4η μέρα (ουσιαστικά 5η του ταξιδιού, αφού "χάσαμε" μια μέρα ταξιδεύοντας (Θεσσαλόνίκη - Ζυρίχη - Ν.Υόρκη - Ουάσιγκτον), αναχωρήσαμε νωρίς το πρωϊ για το Μανχάταν, στη καρδιά δηλ. της Ν. Υόρκης. Πρώτα περάσαμε και πάλι τη γέφυρα που συνδέει τον Καναδά με τις Η.Π.Α., όπου γίνεται πάλι ο έλεγχος των διαβατηρίων, όπως έγινε και κατά την είσοδο μας στον Καναδά ( ο έλεγχος των διαβατηρίων είναι τυπικός και ουσιαστικός, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα και να υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στα σύνορα - μας είχε ενημερώσει σχετικά ο αρχηγός του γκρουπ και είμασταν προετοιμασμένοι).
- Σημαντικό τμήμα της διαδρομής, γίνεται δίπλα από το ποταμό Νιαγάρα (φαρδύς σαν ... θάλασσα!). Διασχίζουμε τη πολιτεία του Νιου Τζέρζεϊ, τα όρη Pocono και τα βόρεια της πολιτείας της Ν.Υόρκης. Αφού κάναμε μια στάση για ξεκούραση - φαγητό, σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πάλι σούπερ μάρκετ, φτάσαμε στο πολυπόθητο (για τις γυναίκες κυρίως, που αγωνιούσαν αν θάχουμε αρκετό χρόνο για ψώνια....) γιγάντιο κέντρο καταστημάτων, το περίφημο Woodbury Commons. Εκεί όρμησαν οι γυναίκες ... ευχαριστήθηκε η ψυχή τους !
- Το απόγευμα φτάσαμε στη ... Μέκκα του παγκόσμιου καπιταλισμού, και καταλήξαμε στο Excelsior Hotel (4*) στη καρδιά του Μανχάταν, έχοντας απ'την άλλη μεριά του δρόμου, το ξακουστό Central Park!
- Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωϊ της επόμενης μέρας, αμέσως μετά το πρόγευμα, αναχωρήσαμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στη πόλη, που ήταν πραγματικά πολύ "πλούσια". Κατ' αρχάς κατευθυνθήκαμε προς το Empire State Building, το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης, όπου φυσικά ανεβήκαμε και από εκεί θαυμάσαμε τη θέα πάνω από το Μανχάταν και τους ουρανοξύστες, οι οποίοι από εκεί ψηλά μας φάνηκαν ... πολύ χαμηλοί, ενώ όταν τους βλέπαμε από κάτω μας φαίνονταν πανύψηλοι (που πράγματι είναι)
- Στη συνέχεια περάσαμε από την Τimes Square που βρίσκεται στο Μπρόντγουεϊ, το Λίνκολν Σέντερ και επισκεφτήκαμε το Ροκφέλλερ Σέντερ. Ακολούθως περάσαμε από το Σέντραλ Παρκ, το Σόχο, το Γκρήνουιτς Βίλατζ, την Τσάϊνα Τάουν και το Χάρλεμ. Καταλήξαμε στην αποβάθρα του Μπάτερυ Παρκ, απέναντι από το Άγαλαμα της Ελευθερίας το οποίο δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού, και βγάλαμε από εκεί φωτογραφίες (δυστυχώς από πολύ μακρυά). Η ξενάγηση δεν περιελάμβανε επίσκεψη στο νησάκι Λίμπερτι και ο χρόνος δεν μας επέτρεψε να επισκεφτούμε και να δούμε από κοντά το σήμα κατατεθέν της Ν. Υόρκης, αλλά και το έμβλημα της Αμερικής, το Άγαλμα της Ελευθερίας (λόγω του συνωστισμού, των μέτρων ασφαλείας και της μεγάλης αναμονής και καθυστέρησης, για να επισκεφθεί κανείς το νησάκι, θα έπρεπε να διαθέσει σχεδόν μια μέρα...)

3 comments:

anagnostria said...

Καλημέρα Μάκη. Διαβάζω τις ταξιδιωτικές σου εντυπώσεις και περιμένω να τελειώσουν για να σου πω τις παρατηρήσεις μου σε σχέση και με το δικό μας ταξίδι που έγινε πρόπερσι.

maxforeigner said...

Καλημέρα Κίκα. Προσπάθησα σήμερα να βάλω 4 φωτο, αλλά 1 μόνο εμφανίστηκε, δεν ξέρω γιατί.

evelina said...

Κρίμα να μη πάτε στο άγαλμα της Ελευθερρίας.Αυτό θα πρέπει να ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να σας δείξουν