ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Friday, December 18, 2009

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΒΡΑΧΩΝ !

Η κατολίσθηση των βράχων στη κοιλάδα των τεμπών, που στοίχισε τη ζωή στον υπεύθυνο μηχανικό για τα έργα για τη διάνοιξη των συράγγων μέσω του Κισσάβου, έκλεισε την Εθνική Οδό για αόριστο χρονικό διάστημα. Τα αίτια όμως της κατολίσθησης, δεν έχουν διευκρινισθεί. Αφήνεται να υπονοηθεί, ότι οι πολλές βροχές ήταν το αίτιο. Είναι όμως έτσι ? είναι αυτή η αλήθεια ? μήπως οι μικροανατινάξεις που γίνονται στη προσπάθεια διάνοιξης των συράγγων να είναι το πραγματικό αίτιο ? μήπως το υπέδαφος του Κισσάβου να ήταν σαθρό και να μην ενδείκνυτο για τέτοιο μεγάλο έργο ? μήπως θα έπρεπε οι σύραγγες να διανοιγούν στο άλλο βουνό, στον Όλυμπο ? όπου το υπέδαφος είναι πολύ στερεότερο και όπου έχουν διανοιχθεί και χρησιμοποιούνται ήδη οι σύραγγες του ΟΣΕ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ? Μήπως η επιλογή του Κισσάβου έγινε επειδή το κόστος κατασκευής ήταν πολύ μικρότερο απ ' ότι αν γινόταν στον Όλυμπο? Και τελικά, ποιος θα διαβεβαιώσει ότι το τελικό έργο θα είναι ασφαλές και δεν θα γίνει κάποια μέρα μια πολύ μεγάλη κατολίσθηση με πολλά θύματα?
-- Τα ερωτήματα μάλλον αναπάντητα θα μείνουν....

3 comments:

phlou...flis said...

Τα ερωτήματα δικαιολογημένα πολλά. Αυτά ίσως αναρωτιέται και ο θανών

Ἅ λ ς said...

Κομμενη η Ελλας στα δυο αλλα και μας λενε οτι φταινε οι βροχες...Ποιες βροχες;; Τοσα χρονια τα ξερουμε τα Τεμπη, τοσα χρονια τα εχουμε διασχισει με βροχες και μας λενε οτι φταινε αυτες;;Εμας ρωτηστε...
Εγω πιστευω οτι ευθυνονται οι παρεμβασεις τους... Ωραιες και εξυπνες κατι τετοιες κινησεις αλλα αν δεν το μελετησουμε το θεμα ,η φυση αντιδρα!!
Για να δουμε πως θα το "κουκουλωσουν" το θεμα...

maxforeigner said...

Ναι, ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Οι βροχές πάντως δεν φταίνε. Ειδικοί που γνωρίζουν καλά, είχαν προβλέψει τα προβλήματα που θα προέκυπταν... Το κόστος κατασκευής του έργου στον Όλυμπο, που θα ήταν ασφαλές, στοίχιζε πολύ περισσότερο, γι' αυτό επιλέχθηκε ο Κίσσαβος... Αλλά μάλλον στο τέλος θα στοιχίσει πολύ περισσότερα, με τα έργα που θα απαιτηθούν για να είναι έργο λειτουργικό και όχι ... δολοφονικό!