ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, October 27, 2009

το βιβλιοπωλείο των σκιών*

"Το βιβλιοπωλείο των σκιών"(Libri di Luca), πρώτο βιβλίο του ΜΙΚΚΕΛ ΜΠΙΡΚΕΓΚΟΡ (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ) είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα, από εκείνα που από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Παρόλο που στο ίδιο στυλ έχουν έχουν γράψει και άλλοι (ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ, ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ) αυτό "με μια κίνηση τους εκθρονίζει" (όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο) πράγματι! Χωρίς αμφιβολία το βιβλίο αυτό θα ικανοποιήσει πλήρως τους λάτρεις αυτού του είδους των βιβλίων, αλλά και πολλούς άλλους.
-- Με θέμα την ικανότητα ορισμένων (αποκαλουμένων Λετόρων), όταν διαβάζουν δυνατά ένα βιβλιο (πομποί) ή όταν ακούουν άλλους να διαβάζουν (δέκτες), να επηρεάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων κοινών ανθρώπων, έτσι ώστε να τους κατευθύνουν σε ενέργειες φαινομενικά με τη θέληση τους π.χ. ακόμη και να αυτοκτονούν ή να σκοτώνουν,
πλέκεται μια συναρπαστική ιστορία οργιαστικής φαντασίας. Φανταστείτε τί θα μπορούσαν να επιτύχουν άνθρωποι με τέτοιες ικανότητες, σε περίπτωση που εργάζονταν δίπλα σε ηγέτες, πρωθυπουργούς, προέδρους, διοικητές τραπεζών κλπ κλπ. Ο πολύ καλός λόγος, η αξιοθαύμαστη αναπαράσταση - ζωντάνεμα εικόνων από τη διάβασμα αποσπασμάτων κάποιων βιβλίων, μεταφέρει και κάνει τον αναγνώστη να νιώθει ότι βρίσκεται παρών στην εκάστοτε σκηνή που διαβάζει. Οι 494 σελίδες του μυθιστορήματος τελειώνουν πολύ γρηγορότερα απ' όσο θα περίμενε κανείς!

*(Ο τίτλος στο βιβλίο είναι με μικρά γράμματα)

2 comments:

Matiasmeni (evil eyed) said...

http://meksestoixeiwses.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html

Maria said...

http://vivliofagoigreece.blogspot.com/p/blog-page_3845.html

εδω η κριτική καιένα video για το βιβλίο ''το βιβλιοπωλείο των σκιών''
Πραγνατικά το αγαπήσαμε!