ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, August 30, 2009

ΡΩΣΙΑ (συνέχεια)

Ένα από τα αρνητικά (και για κάποιους ... "αρνητικά"), είναι ο έντονος ρατσισμός που υπάρχει στην Αγία Πετρούπολη (και μόνο εκεί, όχι στη πολυπολιτισμική Μόσχα). Στην Αγία Πετρούπολη δεν υπάρχει "σκουρόχρωμος" ούτε για δείγμα. Μας είπαν πως Άραβες, Μαύροι κλπ. εκτελούνται εν ψυχρώ, οι δε εκτελεστές το πολύ να πάνε φυλακή μόνο 2 μήνες. Έτσι κανένας ξένος=σκουρόχρωμος δεν τολμά να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη. Εμείς οι Έλληνες εξαιρούμαστε, είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μας αγαπούν.
-Εντύπωση κάνει στον επισκέπτη, όχι μόνο τα πολλά αυτοκίνητα, αλλά τα πολυτελή - πανάκριβα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παντού, μάλιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα ανήκουν σ ' αυτή τη κατηγορία! Βλέπει κανείς έκπληκτος μεγάλες λιμουζίνες (που μόνο στην Αμερική τις βλέπαμε) τις οποίες ενοικιάζουν για τους γάμους. Άλλο ένα φαινόμενο που παρατηρεί κανείς, είναι οι πολλοί γάμοι και μάλιστα πολύ νεαρών ζευγαριών (20 - 23 - 24 χρονών)! Βλέπεις τους νιόπαντρους να βγάζουν φωτογραφίες σε διάφορα μέρη της πόλης και να παίρνουν πόζες ανάλογα με τις υποδείξεις του φωτογράφου. Με λουκέτα "κλειδώνουν" την αγάπη τους στα κάγκελα γεφυρών (δεν ξέρω πόσο γερά είναι αυτά τα λουκέτα, γιατί τα διαζύγια είναι περισσότερα από τους γάμους!) Απ' ότι μάθαμε ο λόγος μάλλον που παντρεύονται τόσο νωρίς, είναι για μην πάνε στρατό.
--Αυτά σε γενικές γραμμές για τη Ρωσία, μερικά από τα ενδιαφέροντα - αξιοθέατα (υπάρχουν βεβαίως πολύ περισσότερα απ' 'οσα έχω αναφέρει) και κάποια στοιχεία από τη ζωή στη Ρωσία.

2 comments:

phlou...flis said...

Μάλλον τελικά δεν μπορώ να επισκεφθώ την Αγ. Πετρούπολη. Είμαι πέραν του δέοντος σκουρόχρωμος.

maxforeigner said...

Χα, χα, χα... Μα κι εγώ σκουρόχρωμος είμαι, μάλλον περισσότερο από σένα. Είπαμε τους Έλληνες τους αγαπάνε. Εμείς άλλωστε δεν παρατηρήσαμε κάποια ρατσιστική εκδήλωση. Όσα έγραψα απλά μας τα είπαν, δεν τα ... ζήσαμε!