ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, August 12, 2008

Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει η anagnostria http://anagnostria.blogspot.com/) στη κατατοπιστική αναφορά - κριτική για τη "Μαρία των Μουγγόλων" της Μαριάννας Κορομηλά (εκδόσεις Πατάκη, 2008), η Μαρία ήταν η αφορμή! Μέσα σε ένα σύνολο 335 σελίδων, η Κορομηλά δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο (κριτική για πολιτική, για κοινωνικά θέματα,για καταστάσεις πάσης φύσεως). Ενώ αναφέρεται σε ιστορία και ιστορικά πρόσωπα, πηδά από ένα θέμα σε άλλο και από μια εποχή σε άλλη, και, ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα τον κούραζε αυτός ο τρόπος γραφής, αντίθετα γοητεύεται και παρακολουθεί τα ταξίδια της συγγραφέως τόσο σε τόπους όσο και σε χρόνους αλλά και σε διαφορετικής φύσεως θεματικά αντικείμενα. Του δίνεται έτσι η ευκαιρία να μάθει (αν δεν ξέρει) ή να θυμηθεί (αν τυχόν είχε εντρυφήσει σε σχετικά θέματα). Τελικά μου άρεσε αυτό το βιβλίο. Για αναλυτικότερη περιγραφή του περιεχομένου μπορεί κανείς να ανατρέξει στην ως άνω αναφερόμενη σελίδα.

4 comments:

Anonymous said...

καλα να περνας Mike!

anagnostria said...

Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε,αγαπητέ Mike, γιατί τα γούστα μας δεν συμπίπτουν πάντα!

maxforeigner said...

Ευχαριστώ cook. Και συ να περνάς πάντα καλά.

Αγαπητή anagnostria, ναι δεν συμπίπτουν τα γούστα μας πάντα, αλλά κυρίως δεν μου αρέσουν τα αστυνομικά. Κατά τα άλλα πολύ σπάνια να μην μου άρεσε κάποιο από τα βιβλία που σου άρεσαν.

EKT said...

Για το συγκεκριμένο βιβλίο έχω να πω ότι μου άφησε μια γεύση ανικανοποίητου. Σα να μου μισάνοιξαν μια χαραμάδα σε μια πόρτα που άφηνε να φαίνεται ένας ωραίος κήπος εγώ όμως δε μπορούσα να μπω γιατί ξέχασαν να μου δώσουν το κλειδί.
ΕΚΤ Ελένη