ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Thursday, July 10, 2008

ΜΜΕ και ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ!

Ως συνήθως, έτσι και φέτος τα ΜΜΕ μας.... κανονιοβόλισαν με τις προβλέψεις για κύματα καύσωνος κλπ. Το χειμώνα μας βάζουν σε...."κλοιό χιονιού..." , το καλοκαίρι σε "κλοιό καύσωνος" και πάει λέγοντας... Η Ελλάδα όπως και οι άλλες μεσογειακές χώρες έχει πολλή ζέστη ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλία, η Αιτολοακαρνανία, κ.ά., οι θερμοκρασίες των 40 - 45 βαθμών Κελσίου δεν είναι σπάνιες. Το αντίθετο μάλιστα. Τα δελτία ειδήσεων σπέρνουν τον πανικό, με αποτέλεσμα να τρέχουν όλοι να αγοράσουν κλιματιστικά (που πολλές φορές λειτουργούν χωρίς να είναι πραγματική ανάγκη ή - ακόμα χειρότερα- λειτουργούν σε απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες). Ο συνωστιμός στις παραλίες, ιδιαίτερα στα Σαββατοκυρίακα, είναι τρομερός, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους προς τις θάλασσες απίστευτα μεγάλο.... για δε την επιστροφή απαιτείται Ιώβειος υπομονή! Για αποστάσσεις 50 χιλιομέτρων χρειάζεται κανείς πάνω από 2 ώρες, ίσως και 3 !!!
-- -Υπάρχουν βεβαίως άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν από τις μεγάλες ζέστες ή τις παγωμένες μέρες του χειμώνα. Είναι οι οικοδόμοι και οι αγρότες. Γενικά όσοι είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί και μόνο έχουν δίκαιο να παραπονούνται ή να δυσκολεύονται στην εργασία τους. Όσοι όμως εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους με κλιματιστικά... γιατί παραπονούνται???
--- Το ότι θερμαίνεται η γη όλο και περισσότερο είναι γνωστό. Το ότι η θερμή ζώνη ανεβαίνει όλο και βορειότερα είναι επίσης γνωστό. Το ότι η γη κινδυνεύει από υπερθέρμανση (φαινόμενο θερμοκηπίου) είναι επίσης γνωστό. Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα της αλόγιστης χρήσης των ενεργειακών πηγών. Αλλά με το να σπέρνουμε τον πανικό σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή δεν σώζεται η γη. Για να σωθεί η γη χρειάζονται αποφασιτικά μέτρα περιορισμού της υπερκατανάλωσης των ενεργειακών πηγών και παράλληλα αξιοποίησης των οικολογικών ενεργειακών πηγών (Αιολική, ηλιακή, θαλάσσια ). Και αυτά τα μέτρα πρέπει να παρθούν και να επιβληθούν από τις κυβερνήσεις.

No comments: