ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, October 30, 2007

Η ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΗ... ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Τη περασμένη εβδομάδα είχα μια μίνι .... περιπέτεια, μια διάρρηξη του αυτοκινήτου μου, για την οποία αξίζει να γίνει περιγραφή, τόσο ως προς τον τρόπο της διάρρηξης, όσο και ως προς την .... ταχύτατη αντιμετώπιση του περιστατικού από την αστυνομία. Ασφαλώς, θα πει κανείς, η αστυνομία έχει καθημερινά πολλά και πολύ σοβαρότερα περιστατικά να αντιμετωπίσει... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
- Λοιπόν, ένα πρωϊ, κατέβηκα από το σπίτι για να πάρω το αυτοκίνητο (που ήταν παρκαρισμένο μέσα στη πυλωτή ! ) να πάω στη δουλειά. Πλησιάζοντας στη πόρτα του οδηγού, είδα χάμω κάποια μικροαντικείμενα από αυτά που συνήθως έχουμε μέσα στα αυτοκίνητα, σκέφτηκα ότι μάλλον μου έπεσαν την προηγούμενη μέρα, ανοίγοντας τη πόρτα και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο. Όμως πριν βάλω το κλειδί στη πόρτα κοιτάζω μέσα και τί βλέπω? τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού αλλά και παντού μέσα στο αυτοκίνητο γυαλιά! κομματάκια γυαλιά γεμάτο. Πάω από την άλλη μεριά και βλέπω διαλυμένο εντελώς το τζάμι του συνοδηγού! Μέσα και στο πάτωμα του αυτοκινήτου υπήρχε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟ! Με το οποίο καταφανώς είχαν σπάσει το τζάμι! Από μέσα έλειπαν μερικά αντικείμενα, όχι πολύ μεγάλης αξίας, εκτός από τα γυαλιά που είχα κάνει πρόσφατα σχετικώς και που τα είχα για να βλέπω καλύτερα μακρυά και ειδικά τη νύχτα.
Από εδώ και ύστερα αξίζει να γίνει η περιγραφή του πως αντιμετωπίστηκε το περιστατικό από την αστυνομία. Αμέσως τηλεφώνησα στο 100 και ανέφερα το περιστατικό. Μου λένε θα τηλεφωνήσεις στο τάδε νούμερο. Το οποίο αμέσως πήρα. Εκεί μου λένε θα πάρεις το 100! Το ξαναπαίρνω και τους λέω το και το... κι ότι αυτοί έπρεπε να επιληφθούν. "Καλά μου λένε, θα στείλουμε ένα περιπολικό". Μετά από κάποιο διάστημα (δεν θυμάμαι πόσο αλλά δεν άργησαν ομολογουμένως) ήρθε ένα περιπολικό με 2 αστυνομικούς. Αφού εξέτασαν γύρω γύρω το αυτοκίνητο και το περιβάλλον συνεπαίραναν ότι κάποιος είχε προσωπικά μαζί μου!??. Τέλος πάντων στο τέλος μου λένε : "Θα πας στο Α΄Αστυνομικό Τμήμα, στο δεύτερο όροφο. Εκεί ανήκει η περιοχή σας". Πηγαίνω αμέσως στη δ/νση που μου είπαν και εξιστορώ στον αρμόδιο αξιωματικό το περιστατικό... "Α...και γιατί σε έστειλαν εδώ???" Στον τέταρτο όροφο θα πας, εκεί ασχολούνται με αυτά"!!! Πηγαίνω στον 4ο όροφο, λέω την υπόθεση, μου λένε "Πρέπει να περιμένετε λίγο, να τελειώσει ο αξιωματικός με μια άλλη υπόθεση". Πράγματι, έβλεπα ότι ήταν απασχολήμένος ο.... αρμόδιος. Αφού περίμενα υπομονετικά.... 1 ώρα, ήρθε επιτέλους η σειρά μου. Αφού εξιστορώ για 5η-6η φορά (!) το περιστατικό... στον αρμόδιο, μου λέει : "Και γιατί το περιπολικό (σημ. οι 2 δηλαδή που είχαν έρθει στο τόπο του...εγκλήματος) δεν τηλεφώνησαν στην άμεσο δράση να έρθουν να πάρουν αποτυπώματα??? Πήγαινε εκεί να περιμένεις, θα στείλω φαξ για να έρθουν". Τρέχοντας εγώ...για να φτάσω γρήγορα, μην τυχόν έρθουν και δεν με βρουν.... έφτασα σπίτι λαχανιαστός.... και...περίμενα. Εφτασε μετά από μισή ώρα ένας ευπαρουσίαστος και καλοντυμένος ειδικός για τα αποτυπώματα.... έκανε τη δουλειά του προσεκτικά και απεχώρησε. Νόμισα πως τελείωσα πια... αλλά...φευ! Την επομένη μέρα, και ταξιδεύοντας για Βόρειο Ελλάδα, κτυπά το κινητό... "Ναι?" ρωτώ. "Από την Ασφάλεια παίρνουμε. Είχατε ένα περιστατικό με διάρρηξη του αυτοκινήτου σας?" " Ναι". "Α, θα πρέπει να περάσετε για να σας πάρουμε τα αποτυπώματα"!!!

2 comments:

anagnostria said...

Ωραία περιπέτεια! Ελπίζω να μπλογκάρει και η αστυνομία και να επισκεφθεί το μπλογκ σου!

maxforeigner said...

Μα δεν θα παραδεχτεί κανένας ότι όσα γράφω είναι αλήθεια. Και έγιναν όλα όπως τα γράφω... σάλτσα δεν μπόρεσα να βάλω! Άλλωστε δεν χρειαζόταν!