ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, July 31, 2007

ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΒΙΒΛΙΑ

Οι πρώτες διακοπές τελείωσαν. Θα συνεχίσουμε από τη Κυριακή 5 Αυγούστου για το ταξίδι μας στις Σκανδιναβικές χώρες. Αλλά ταξιδεύοντας δεν νομίζω να μπορέσω να διαβάσω και πολύ. Στις διακοπές που τελείωσαν, τελείωσα την ΙΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ (Λεία Βιτάλη, Πατάκη), που μου άρεσε πολύ. Διάβασα επίσης :
το ΓΥΡΙΣΜΟ (Bernhard Schlink, Κριτική). Μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Διαβάζοντας στη Χάννα, που επαίνεσαν τόσο πολύ οι κριτικοί και που έχει θεωρηθεί αριστούργημα, δεν ξέρω γιατί. Μετά τα μυθιστορήματα διάβασα τη ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ (Γραμματικάκης), που αφορά αστρονομία και περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που (κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαβαστεί από όλους). Και τώρα άρχισα να διαβάζω εντελώς άλλο είδος, διαβάζω τη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ του Daniel Goleman (που έγραψε επίσης : τη ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, τη ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, όλα εξαιρετικού ενδιαφέροντος, αλλά φυσικά όχι ευανάγνωστα, αποτελούν επιστημονικές μελέτες και χρειάζονται πολλή συγκέντρωση και αφοσίωση. Έτσι, για να μη.... πολυκουράζομαι, θα αρχίσω και ένα μυθιστόρημα που θα το διαβάζω παράλληλα....

5 comments:

anagnostria said...

Καλό διάβασμα και καλό κουράγιο για το ταξίδι στη Σκανδιναβία, που απ' ότι είδα θα σας ξεθεώσει. Μετά ελάτε στην Κύπρο για να ξεκουραστείτε από...τις διακοπές σας.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Kαλώς σε βρίσκω!
Και τα δύο σου blogs εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Και γατόφιλος και με άσπρο γατί και...και..
Να πας με το καλό στο ταξίδι σου, προ πάντων ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ και τα ξαναλέμε

Γλαρένιες αγκαλιές

maxforeigner said...

Ευχαριστώ anagnostria...για την πρόσκληση... αλλά λίγο δύσκολο για φέτος... προς το παρόν θα φιλοξενησεις την μικρή μας αδερφή... σου έρχεται την Παρασκευή, έτσι?

maxforeigner said...

φύρδην-μιγδην... ευχαριστώ. Νάσαι πάντα καλά... τα λέμε πάλι.

Anonymous said...

Καλέ μου mike εγώ σε ζηλεύω γιατί ξέρω πως τωρα που γράφω αυτό το ποστ εσύ έχεις βάλει πλώρη για Σκανδιναβία....να περάσετε θαύμα και με το καλό να σε ξανaδούμε εδώ
...bye!!