ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Thursday, June 28, 2007

ΦΩΤΙΕΣ!!!

Μένεται η φωτιά από χθες στη περιοχή της Αγιάς, μία από τις πιο ωραίες περιοχές του Νομού Λάρισας... ήδη έχουμε 2 νεκρούς από τη φωτιά... μια πολύ μεγάλη καταπράσινη περιοχή έγινε κάρβουνο! Και εκεί που όλοι πιστέψαμε ότι η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο... αναζωπυρώθηκε... και αν δεν αναχαιτισθεί...η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα... αφού θα έχει κατακάψει ένα μεγάλο και πανέμορφο δάσος! Θα αναζητηθούν ευθύνες όπως συνήθως... αλλά το κακό ήδη έχει γίνει.... πάντα μετά τη καταστροφή λέμε και λέμε και λέμε.... μετά αφήνεται να ξεχαστεί , μέχρι μια άλλη καταστροφή μας κτυπήσει... ποτέ δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα... Ναι, ξέρω ότι η ζέστη... οι θερμοκρασίες ήταν ακραίες... γι αυτό το θέμα κανένας δεν μπορούσε να κάνει κάτι... αλλά θα μπορούσαν να υπήρχαν ζώνες χωρίς δένδρα, δασικοί δρόμοι όπου να μπορούσε να αναχαιτισθούν οι φλόγες... θα μπορούσαν να υπήρχαν παρατηρητήρια ώστε να εντοπίζεται και να κατασβέννυται η φωτιά πριν πάρει διαστάσεις... κλπ, κλπ.

2 comments:

Anonymous said...

Καηκε και το Μεταξοχώρι;
Θυμάμαι οτι είναι ένα πανέμορφο χωριό,το επισκέφτηκα πριν 3 χρόνια και ακόμα είναι πολύ εντονα στη μνήμη μου η υπέροχη δροσιά που μας πρόσφερε μετά το..ζεμάτισμα στην παραλία του Αγιόκαμπου...

maxforeigner said...

Όχι ΕΥΤΥΧΩΣ! Δεν κάηκαν χωριά..., 2 όμως άνθρωποι αποκλείστηκαν από τις φλόγες και κάηκαν!-- ΚΆΗΚΕ ένα πολύ μεγάλο μέρος του ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ! Το θέμα όμως είναι πως σε λίγα χρόνια,όπως πάμε, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! = ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ!! ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ!