ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, June 25, 2007

Η ΖΕΣΤΗ!

Η ζέστη της Λάρισας...είναι ξακουστή! Αλλά μας πέρασαν άλλες περιοχές, αφού σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων έφτασαν στους 46!! και 45 βαθμούς η Ελευσίνα και η Καλαμάτα αντίστοιχα. Στη Λάρισα μόνο 43 είχαμε χθες (24 Ιουνίου), και σήμερα μας .... δρόσισε.... έχουμε μόνο 42!! Αλλά προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, εκείνο που δεν αντέχω είναι το μεγάλο κρύο... δεν θα ξεχάσω ποτέ τον χειμώνα του 2001, κατά τον οποίο η θερμοκρασία έφτασε τους 25... (ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ!!) βαθμούς ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ!! Η παγωνιά είχε κρατήσει για 1 μήνα, και ο πάγος (το χιόνι είχε παγώσει) εξατμίστηκε...και όταν δεν υπήρχε πια, η γη από κάτω ήταν στεγνή!!! Δεν υπήρξε δηλαδή κανένα όφελος (αν έλλιωνε ο πάγος σιγά-σιγά, θα είχε απορροφήσει η γη όλο αυτό το νερό). Οι προβλέψεις λένε πως στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες (και ακούω ήδη τα παράπονα για τις... πλημμύρες!!! ), επομένως θα πέσει αρκετά και η θερμοκρασία.

6 comments:

Anonymous said...

Καλέ μου Mike,το Σ/Κ που ημουν Αθήνα...ΨΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ...αλλά κι εδώ στο Αγρίνιο ενα 42άρι το φτάσαμε χτες...κι αντίθετα από σένα..σιχαίνομαι τη ζέστη...το κρύο είναι το καλύτερό μου... :)

maxforeigner said...

Και θα προτιμούσες καλή μου φίλη τους μείον... 25 βαθμούς? άλλο το κρύο το συνηθισμένο της Ελλάδας κι άλλο η ΠΑΓΩΝΙΑ. Μου αρέσει η ζέστη γιατί μπορώ να κάνω ένα σωρό πράγματα το καλοκαίρι, χωρίς να φορώ ένα σωρό ρούχα (όσα και να φορέσω κρυώνω, όταν το κρύο είναι ΚΡΥΟ). Το Αγρίνιο ξέρω ότι ανταγωνίζεται τη Λάρισα ως προς τις θερμοκρασίες.

Anonymous said...

ΝΑΙ...ΝΑΙ!!!
Με τα χιλια για τα βόρεια κλίματα...σε λάθος χώρα γεννήθηκα φαίνεται...δώσε μου γκρίζο ουρανό,βροχή,αέρα,χιόνια,κρύο...ανοίγει η καρδιά μου!!!

maxforeigner said...

Μα είναι δυνατόν να ανοίγει η καρδιά σου με τη...σκοτεινιά? Ανοίγει η καρδιά με την ΑΝΟΙΞΗ! Γι αυτό λέγεται και άνοιξη! Το φως είναι Η ΖΩΗ! Το σκοτάδι είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Τα κλειστά παντζούρια... η εγκατάλειψη..-- Σε μένα δώσε ΦΩΣ, ΗΛΙΟ...ΘΑΛΑΣΣΑ...(=ΖΩΗ)(Αλλά ..άβυσσος η ψυχή και τα...γούστα!)

anagnostria said...

Γιατί, ρε παιδιά, ή κρύο ή ζέστη; Όπως είπε και η γκαμήλα όταν τη ρώτησαν τι προτιμά, ανήφορο ή κατήφορο, "χάθηκε ο ίσιος δρόμος;" Ε, κι εσείς τώρα, χάθηκαν η Άνοιξη και το Φθινόπωρο;

maxforeigner said...

Σωστά... δεν χάθηκε ο ίσιος δρόμος, αλλά αν ήταν να διάλεγα μεαξύ παγωνιάς-παγωνιάς (μιλάμε για μείον.. 25 !!!) και καύσωνος των... 47 βαθμών !! θα προτιμούσα τον τελευταίο... (εκτός βέβαια αν με έβαζαν να σκάβω κάτω από τον ήλιο.........)