ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Sunday, June 3, 2007

ΝΕΟΣ Κ.Ο.Κ.

Από χθες 3/6/2007 ισχύει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας στην Ελλάδα, που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Όποιος νομίζει ότι θα αλλάξει ουσιαστικά η οδική συμπεριφορά του έλληνα οδηγού ή ότι θα λιγοστέψουν τα θύματα της ασφάλτου, απατάται. Εκείνοι που θα οδηγούν προσεκτικότερα είναι οι ίδιοι που πρόσεχαν και πριν. Μόνο οι εισπράξεις από τα πρόστιμα θα αυξηθούν! Είμαι απαισιόδοξος. Ενώ σε όλα τα άλλα θέματα της ζωής είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος... (βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο), στα θέματα συμπεριφοράς του έλληνα οδηγού είμαι απαισιόδοξος, διότι (δυστυχώς) το θέμα άπτεται της γενικότερης συμπεριφοράς των ελλήνων... (έλλειψη σεβασμού των άλλων, καθυστερημένος χρόνος αναχώρησης για τον οποιοδήποτε προορισμό, ανυπομονησία, προσπεράσματα επάνω σε στροφές χωρίς δυνατότητα ελέγχου αν έρχεται από απέναντι αυτοκίνητο, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και του stop, μη γνώση των δυνατοτήτων τόσο του αυτοκινήτου όσο και του ιδίου του εαυτού μας ως οδηγού, η συχνά κακή συντήρηση των αυτοκινήτων κλπ, κλπ.) αλλά και της κακής κατάστασης του οδικού δυκτύου (δρόμοι στενοί, έτσι ώστε όλοι να πατάνε τη διπλή γραμμή για να προσπεράσουν πολύ αργά κινούμενα οχήματα, λακούβες και σαμαράκια στους δρόμους σε όλη τη χώρα!). Με όλα αυτά και άλλα πολλά τα θύματα των τροχών δεν θα μειώνονται, μάλλον θα αυξάνονται, παρά τις αυστηρές ποινές και τα πρόστιμα! Η πιστή τήρηση του Κ.Ο.Κ. απαιτεί ταυτόχρονα και ΠΑΙΔΕΙΑ... ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ.... Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ, ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ κλπ, κλπ), έτσι ώστε όταν θα πάρει στο χέρι του το τιμόνι για να οδηγήσει ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!

3 comments:

betty said...

Εγώ πάντως, mike, από την ημέρα έναρξης ισχύος του κοκ σταμάτησα να παραβιάζω το κόκκινο! Δηλ.είμαι μια ήπια περίπτωση οδηγού, όταν βιάζομαι(εννοείται στην Αθήνα,μόνο εδώ βιάζονται οι άνθρωποι)παραβιάζω το πορτοκαλί και με ελεγχόμενη ταχύτητα το κόκκινο όταν μόλις έχει ανάψει(αυτά πριν, τώρα όχι). Λες να είμαι εξαίρεση;Αλλά νομίζω έχεις δίκιο. Τα πρόστιμα αφορούν μάλλον περιπτώσεις όπως η δική μου!

maxforeigner said...

Betty... το θέμα δεν είναι να μην πληρώνουμε πρόστιμα, αλλά ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΟΝΩΜΑΣΤΕ. Κάθε μέρα βρίζω οδηγούς διότι παραβιάζουν το κόκκινο, παραβιάζουν το STOP...ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΛΑΣ όταν θα στρίψουν,... μου μπαίνουν σφήνα στο χώρο που αφήνω για να έχω απόσταση ασφαλείας.. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!! λόγω των κακών οδηγών.. (και εδώ δεν είναι Αθήνα... σε 10-15 λεπτά φτάνεις στον προορισμό σου!)

Anonymous said...

α...εδώ στο Αγρινιο το να παραβιαζεις το κόκκινο κοντεύει να γίνει κανονας...για μένα αυτοι οι οδηγοι πρέπει να στερούνται δια βίου το δίπλωμα τους...