ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Monday, June 25, 2007

Bιβλία

Μετά τη θαυμάσια Γαλλική Σουϊτα, διαβάζω τώρα τον Άγγελο του
Σπιτιού. Παράλληλα βέβαια διαβάζω (ακόμα) την Αυτοβιογραφία του φωτός... που είναι εκλαϊκευμένη επιστήμη (φυσική), δεν διαβάζεται άρα σαν μυθοστόρημα.. αλλά θέλει κάποια ιδιαίτερη διάθεση και προσοχή. Είναι όμως θαυμάσιο βιβλίο. Και βοηθά πολύ, πέραν από τις όποιες πληροφορίες σχετικά με τη σύγχρονη αστρονομία, τη δημιουργία του σύμπαντος κλπ. , στη κατανόηση του τί είναι Θεός, τόσο για αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη του, αλλά και για όλους εκείνους που "δεν πιστεύουν". Ο συγγραφέας του (Γιώργος Γραμματικάκης), έχει γράψει και τη "Κόμη της Βερενίκης", που θεωρήθηκε εξαιρετικό! Δεν το έχω διαβάσει, το έχω όμως αγοράσει και θα το διαβάσω λίαν συντόμως. Θα έλεγα ότι αυτά τα βιβλία θα έπρεπε να διαβάζονται από όλους, είναι από τα βιβλία που βοηθούν τα μέγιστα στο να κατανοήσουμε του τί είμαστε...και από πού προερχόμαστε!

4 comments:

anagnostria said...

Ελπίζω να σου αρέσει και ο "΄Αγγελος του σπιτιού". Είναι βέβαια πολύ πιο ελαφρύ, αλλά διασκεδαστικό.

maxforeigner said...

Ναι, αγαπητή αδερφή, μου αρέσει πάρα πολύ... δεν το βρίσκω όμως και τόσο πολύ ελαφρύ. Πιο εύκολα διάβασα τη Γαλλική σουϊτα. Ναι, διασκεδαστικό, με πολύ έξυπνο και καυστικό χιούμορ. Απορώ που η σύζυγος μου το βρήκε ... πολύ καταθλιπτικό!(?)

anagnostria said...

Κύριε ελέησον! (Παράσχου Κύριε!). Πώς είναι δυνατό εγώ να το βρω διασκεδαστικό και η Γεωργία καταθλιπτικό;Να το συζητήσουμε κάποια μέρα.

maxforeigner said...

Aυτό ακριβώς : Κύριε ελέησον.. Παράσχου Κύριε! Αλλά... το συζητάμε και επιμένει...