ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Wednesday, May 16, 2007

Ταξίδι-μίνι διακοπές και... σκουπίδια

Επιστρέψαμε χθες βράδυ από ... μίνι διακοπές. Εκμεταλλευόμενοι την τοπική αργία της Λάρισας (15 Μαϊου - Αγίου Αχιλλείου) και παίρνοντας μια μέρα άδεια (Δευτέρα 14 Μαϊου), φύγαμε για Βόρειο-Ανατολική Ελλάδα. Φτάσαμε μέχρι τις Φέρες Έβρου όπου είχαμε πρωτοδιοριστεί. Η Ελλάδα είναι παντού όμορφη... αλλά " όπου να πάμε μας πληγώνει"... κατ'ακρίβεια μας πληγώνει η απαράδεκτη συμπεριφορά των νεοελλήνων.... (φορτηγατζής προπορευόμενος...πέταξε το πλαστικό κύπελλο του καφέ στο δρόμο..., "κυρία" πέταξε πλαστική τσάντα με σκουπίδια στο δρόμο..., σακκουλάκια από γαριδάκια..., κουτάκια αναψυχτικών, μπύρας... κλπ. όλα από τα παράθυρα των αυτοκινήτων στις Εθνικές οδούς... η Ελλάδα ένας απέραντος σκουπιδότοπος... ! Αλήθεια... διερωτώμαι συχνά... θα μοιάσει ποτέ η Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες? θα μοιάσει στη καθαριότητα? θα μοιάσει στη διοίκηση του κράτους? θα μοιάσει στο σεβασμό του κράτους προς το πολίτη? θα μοιάσει στο σεβασμό του πολίτη προς το κράτος? Θα γίνει η Ελλάδα αληθινά ευρωπαϊκό κράτος? Μάλλον όχι! "Η Ελλάδα έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στο κόσμο..." αλλά έμεινε η ίδια στο σκοτάδι!!!

1 comment:

Anonymous said...

αυτό πραγματικά το σιχαίνομαι....την ευκολία με την οποία οι Έλληνες πετούν τα πάντα έξω στο δρόμο,στην εξοχή ,στις πόλεις,σε αρχαια θέατρα(μόνο στο Ηρώδειο κατα το καθάρισμα το συνεργείο αφαίρεσε 27 κιλά τσίχλας!),σε παραλίες,άσε πια όταν οδηγούν τί εξακοντίζεται από το παράθυρο...πλαστικά ποτήρια,μπουκάλια,χαρτιά,τενεκεδάκια αναψυκτικών....
δυστυχώς πάντα θα γυρνάμε στην παιδεία που έχουμε ως λαός...η οποία είναι περίπου τριτοκοσμική(και καλά αυτοί οι δυσμοιροι εκεί κάτω έχουν πολλές δικαιολογίες,αλλά εμεις ποιά;;...μόνο τον ωχαδερφισμό μας...)