ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Tuesday, May 1, 2007

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παγκόσμια ημέρα αργίας. Πρωτομαγιά... ημέρα με κάποιες πορείες και συγκεντρώσεις. Κυρίως όμως (στην Ελλάδα) ημέρα εξόδου στην ύπαιθρο, κυριότερα όμως άλλη μια μέρα ... για φαγοπότι! Οι Έλληνες το γιορτάζουν από τη... Παρασκευή (σε μεγάλο ποσοστό), διότι παίρνοντας μια μέρα άδεια (Δευτέρα), κάνουν 4ήμερες διακοπές. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Απόψε στις ειδήσεις, όπως και σε κάθε μαζική έξοδο, η Ελλάδα θρηνεί πολλά θύματα της ασφάλτου. Και αν τύχει οι νεκροί να είναι λιγότεροι από την περυσινή αντίστοιχη έξοδο (ή την τελευταία μαζική έξοδο) σχεδόν.... πανηγυρίζουμε! Παραείναι τραγικό το αποτέλεσμα κάθε εξόδου έτσι ώστε να μη σηκώνει τον παραμικρό αστεϊσμό. Έχει υπολογιστεί ότι μέσα σε 50 χρόνια έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα μια πόλη 100.000 ανθρώπων.... τόσοι είναι οι νεκροί από τα τροχαία! Αν λάβουμε υπόψη ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν νέους σε ηλικία, το θέμα καθίσταται ακόμα πιο τραγικό και επικίνδυνο και όσον αφορά το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Και τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη? ανύπαρχτα! Μέχρι να μάθουμε να οδηγούμε και μέχρι να ολοκληρωθούν τα οδικά έργα ... ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν ακόμη αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας αυτής .... που αυτοκτονεί στους δρόμους!

2 comments:

anagnostria said...

Σε διαβάζουμε, μη νομίζεις ότι επειδή δεν αφήνουμε σχόλια δεν σε διαβάζουμε.

maxforeigner said...

Αγαπητή...anagnostria..ευχαριστώ που με διαβάζετε. Και επ'ευκαιρία να αναφερθώ στο ότι συμφωνούμε πως Ο Κώδικας δεν είναι καλή λογοτεχνία
χαρακτηρίζεται όμως ως ένα καλό βιβλίο επειδή κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη ώστε να το διαβάζει χωρίς διακοπή, είναι ένα ασυνομικό μυθιστόρημα. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα βιβλίο λογοτεχνικό για να είναι καλό. Όπως επίσης ένα πολύ καλό βιβλίο που τελειώνω αυτές τις μέρες είναι η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (του Γραμματικάκη)που επίσης δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο (με τη στενή έννοια).