ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Followers

Friday, February 29, 2008

123η σελίδα!

Δεν βρίσκω κι εγώ κανένα νόημα στο παιγνίδι αυτό. Πολύ πιθανό οι περίοδοι που θα βρούμε (6η, 7η και 8η) στη σελίδα 123 να μην έχουν κανένα λογοτεχνικό ενδιαφέρον ή κάποιο βαθύ νόημα. Όπως οι παρακάτω που βρήκα στο "Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβώνα", του Πασκάλ Μερσιέ, το συγκλονιστικό, εξαιρετικό αυτό βιβλίο.... Ενώ το βιβλίο περιέχει εκατοντάδες ωραιότατες λογοτεχνικές εκφράσεις....
"Όταν της μίλησε για την απίστευτη, ψεύτικη σχεδόν, πραγματικότητα που είχαν αποκτήσει αίφνης τα πράγματα γύρω του, εκείνη χαμογέλασε. Μετά κοίταξε το ρολόϊ της. "Πρέπει να προλάβω το φέρι, πηγαίνω σε μια επίσκεψη".
Επιλέγω και από άλλη σελίδα κάποια φράση, σε αντιπαράθεση.
"Τα περιγράμματα των γονεϊκών επιθυμιών και φόβων εγγράφονται με πύρινα γράμματα στις ψυχές των μικρών, που είναι ανήμπορες κι άμαθες και δεν καταλαβαίνουν τι τους συμβαίνει. Και χρειαζόμαστε μια ολόκληρη ζωή για να βρούμε το κείμενο το χαραγμένο βαθιά μέσα μας, να μπορέσουμε να το διαβάσουμε, χωρίς να είμαστε καν σίγουροι ότι θα το καταλάβουμε ποτέ."

6 comments:

Xrisostomos said...

Οι αναρτήσεις σου ειναι από τις πιο βαρετές που κυκλοφορούν στη μπλογκόσφαιρα!!! Έλεος!! Φτάνει με τις κοινοτοπίες, δε λυπάσαι όσους τυχαίνει να σε επισκέπτονται;

anagnostria said...

Αν και "χρυσόστομος", αγαπητέ, δεν φαίνεται να είσαι "όνομα και πράγμα". Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Πολλές φορές δεν έχει σημασία τόσο το τι λέμε όσο το πώς το λέμε.

maxforeigner said...

Αγαπητέ...Χρυσόστομε...(?). Πρώτον: κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται το blog (και κανονικά δεν θα πρέπει να διαβάσεις αυτή την απάντηση μου, αφού σαν blog με βαρετές αναρτήσεις δεν θα πρέπει να το ξαναεπισκεφτείς..) Αν, κατά λάθος, τη δεις θα σε παρακαλούσα να μου έδινες μερικά μαθήματα. Στο δικό σου blog δεν είδα τίποτα γραμμένο, ίσως να με βοηθούσε να γράφω καλύτερα.
Ευχαριστώ την αγαπητή anagnostria.

Xrisostomos said...

Αν και Χρυσόστομος δε φοβάμαι να πω την αλήθεια. Κάθε ιστολόγος πρέπει να είναι ανοιχτός σε θετική και αρνητική κριτική, δεν γίνεται να μας γουστάρουν όλοι. Αλλωστε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καλέ μου φίλε, εφόσον δεν υπογράφεις με το αληθινό σου ονοματεπώνυμο και καλύπτεσαι πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας, όπως κι εγώ. Οι απόψεις σου είναι ξεπερασμένες, βαρετές και ταλαιπωρημένες κι όπως εσύ έχεις το δικαίωμα να τις γράφεις έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να τις κρίνω. Οσο για τα βιβλία που προτείνεις, δυστυχώς μόνο δυσφήμιση μπορεί να τους κάνει κάποιος με το δικό σου επίπεδο! Και ναι αναγνώστρια δεν είναι μόνο τα όσα λεέι ο φίλος σου κοινότοπα είναι δυστυχώς και ο τρόπος που τα λέει!!!

maxforeigner said...

Αγαπητέ Χρυσόστομε. Πάλι επισκέφτηκες ένα blog με "απόψεις, ξεπερασμένες, βαρετές και ταλαιπωρημένες"... Δεν σου αρνήθηκα το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, που ούτε πρωτότυπη είναι ούτε και πολύ έξυπνη, ο καθένας μπορεί (και δικαιούται) να τα πεί για τον καθένα τα ίδια ακριβώς λόγια. "Δεν φοβάμαι να λέω την αλήθεια" λες. Μπράβο σου. Τί είναι η αλήθεια όμως? Ο καθένας έχει τη δική του "αλήθεια". Και τέλος δεν είπα, δεν υπενόησα, δεν ισχυρίζομαι ότι γράφω κάτι πρωτότυπο ή συγκλονιστικό. Σωστά είναι όσα λες, αλλά γιατί τα λες... αυτό δεν το κατάλαβα!

EVELIN said...

Από τα σχόλια σου Χρυσόστομε (μάλλον κατ'ευφημισμό αυτοαποκαλείσαι έτσι)και από το γεγονός ότι δεν έχεις καμιά ανάρτηση συμπεραίνω ότι ούτε "ανιαρές" και
'ανούσιες" σκέψεις μπορέις να γράψεις και προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή μας όπως τα μωρά που κάνουν αταξίες για να τα προσέξουμε. Πολύ ασχοληθήκαμε μαζί σου (πέτυχες δηλαδή το στόχο σου) αλλά μη χάιρεσαι.ΜΈΧΡΙ ΕΔΏ .Αν σου φάνηκαν και τα δικά μου ανιαρά και ανούσια πολύ θα χαρώ.